[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Felgi Japan Racing

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Felgi Japan Racing

Post numer:#1  Postprzez lolek0 » 12 wrz 2013, o 20:41

Panowie, na allegro jeden ze sprzedających ma wyprzedaż felg Japan Racing, wiadomo chiny, ale czy to to samo co Dare RS??
Kusi mnie cena gdyż za komplet felg 2 x 8.5 cala oraz 2 x 10 cali, '17 rząda 1400zł, z jednej strony wiem chińskie, z drugiej: fajny rozmiar, nowa felga, rozstaw 4x100 bez kombinowania, na moje 3tys km rocznie, może zaraz się nie rozpadną :D
Zdjęcie poniżej, wszelkie info mile widziane:
Obrazek
lolek0
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez jakubb20 » 12 wrz 2013, o 21:17

Witam powiem Ci tak trzeba by się dowiedzieć z jakiego stopu aluminium jest ta felga(chodzi o oznaczenie stopu). Potem trzeba by zobaczyć jakie oznaczenie stopu ma np.Borbet,Brock i sobie porównać te stopy. Następnie znaleźć materiałoznawce i on Ci powie czy te felgi do czegoś się nadają.I pytanie jak wyglada sprawa ewentualnej naprawy-to jest spawania,prostowania.
jakubb20

Post numer:#3  Postprzez Luca » 12 wrz 2013, o 21:19

Wygląda mi na Darki.. :)

Poznałem gościa, który śmiga po torze poznań z 3 litrowym motorem na Dare RS i to zapier....a aż miło.

Z felgami nic się nie dzieje - ehehehehhe. A takie psy na nich wieszają......

Ile ludzi tyle opinii.
Są ludzie za i przeciw.

Sprawdź sobie na pewno ten rozstaw bo czasem to tylko chwyt marketingowy a rzeczywistość jest inna i masz tzw 2 w 1.

PS. przy 3 tys km - bez stresu wg mojej opinii. Choć tak samo jest z nawiertem, kołkowaniem itp. których ja akurat jestem delikatnym przeciwnikiem.

Powodzenia
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris :( 27-09-2003)
Luca
Student

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez faraon20 » 12 wrz 2013, o 21:53

To na pewno nie są darki bo wzór rotora nie taki jak ori rs. Widełki przy rancie po prostu nie krzyżują się tak jak powinny, także kolejne chinole :)
Obrazek
Kliknij i zobacz mojego białasa!
faraon20
Inżynier

Moje BMW: 316i
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez Pietrek » 13 wrz 2013, o 00:18

Chinol będzie chinolem na wieki wieków amen

Jeśli tobie się podoba to spoko, zakładaj.
Ja dla zasady bym tego nie założył...
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#6  Postprzez venom82 » 13 wrz 2013, o 07:40

do auta na male przebiegi jest chyba ok takie rozwiazanie. Na ulicy 99% osob nie kapnie sie ze to nie rs a wyglad powinien byc zacny.
Przy obecnej cenie rs'ow to niezla alternatywa - wiadomo jesli ktos robi projekt na grubo no to felga musi byc ori.

Po zakupie warto podjechac gdzies na warsztat i sprawdzic czy nie ma bic zeby ew zareklamowac zanim sie zalozy - plus jest taki ze kola nowki sztuki wiec nie powinno byc kwiatkow typu krzywe alu co jest norma w polsce lub inne patenty typu spawanie nawierty (czasem nieudane) itd.

ja bym to kupil sprawdzil i podzielil sie opinia - zawsze mozesz oddac jak cos bedzie nie halo.
venom82

Post numer:#7  Postprzez przemardi_ » 13 wrz 2013, o 07:59

JDMowe felgi.. Podobno to samo co advan racing.
przemardi_

Post numer:#8  Postprzez wojtaq » 13 wrz 2013, o 08:13

venom82 napisał(a):do auta na male przebiegi jest chyba ok takie rozwiazanie. Na ulicy 99% osob nie kapnie sie ze to nie rs a wyglad powinien byc zacny.
Przy obecnej cenie rs'ow to niezla alternatywa - wiadomo jesli ktos robi projekt na grubo no to felga musi byc ori.

Po zakupie warto podjechac gdzies na warsztat i sprawdzic czy nie ma bic zeby ew zareklamowac zanim sie zalozy - plus jest taki ze kola nowki sztuki wiec nie powinno byc kwiatkow typu krzywe alu co jest norma w polsce lub inne patenty typu spawanie nawierty (czasem nieudane) itd.

ja bym to kupil sprawdzil i podzielil sie opinia - zawsze mozesz oddac jak cos bedzie nie halo.

mam wulkanizację i zdziwiłbyś się jak wiele chińczyków po wrzuceniu na wyważarkę jest krzywe po wyjęciu z pudełka
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#9  Postprzez Jasmen » 13 wrz 2013, o 08:15

Jak nie będziesz jeździł po dziurach to kwadratowe się nie zrobią, jakie w ogóle jest w nich Et?
Jasmen
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M50B25
Kolejne BMW: 728
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Post numer:#10  Postprzez Luca » 13 wrz 2013, o 09:08

Decyzja należy do Ciebie.

Sporo ludzi śmiga na takich zestawach w PL i za granicą jak czytam inne fora.
I to nawet w Niemczech Panowie jest kilka fajnych i mocnych projektów E30 na takowych felgach.

NAJWAŻNIEJSZE: Tobie ma się podobać.

Do lansu - czemu nie :)

Daj znać jakie wrażenia jak kupisz.
Luca
Student

Post numer:#11  Postprzez Dudi81 » 13 wrz 2013, o 10:41

Pietrek napisał(a):Chinol będzie chinolem na wieki wieków amen

Jeśli tobie się podoba to spoko, zakładaj.
Ja dla zasady bym tego nie założył...

Zgadzam się z kolegą sam bym ich nie kupił dla samej zasady :P
Dudi81
Rekrut

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Touring
Silnik: M50B25

Post numer:#12  Postprzez lolek0 » 13 wrz 2013, o 10:47

Jasmen napisał(a):Jak nie będziesz jeździł po dziurach to kwadratowe się nie zrobią, jakie w ogóle jest w nich Et?

według tego co w aukcji et 20, będę dzwonił do gościa by dokładnie się. Zapytać o te felgi, oczywiście jak wszyscy wolał bym ori, ale ceny powalają. A felgi to nie jedyna rzecz którą chciałbym zrobić /zmienić w aucie w okresie zimowym.
Dlatego szukam alternatywy, w ostateczności zostane przy Brockach.
lolek0
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez AdamKor » 13 wrz 2013, o 13:35

Rozmawiałem z gościem.
4x100; 8,5" + 10"; średnica 17" = 2100 PLN
AdamKor
Student

Moje BMW: 316i
Silnik: M52B28

Post numer:#14  Postprzez Luca » 13 wrz 2013, o 14:45

lolek0 napisał(a):oczywiście jak wszyscy wolał bym ori

jakie ori BBS 17" mają wymiar 4x100???? przy tym rozmiarze zostają Ci dystanse zmieniające mocowanie śrub, kołkowanie czy nawierty i inne "rzeźby".

Czasem jak czytam to się zastanawiam czy te niektóre felgi "kombinowane" na wiele sposobów w Polsce (i nie tylko,lecz głównie) przez swoich właścicieli są bezpieczniejsze od tych proponowanych powyżej.

I dosyć mam czytania, kolega miał i kolega słyszał - samemu sprawdzić trzeba by móc się rzeczowo wypowiadać.

Jedno wiem, jeżeli będę kiedykolwiek wsadzał coś podobnego to będę starał się szukać czegoś co ma odpowiednie (ori) mocowania oraz stosowne certyfikaty, taki jak np. TUV itp. i w :cen: mam to czy to z Chin, Tajlandii, USA, Germany, Poland (Ronal) itp.

Najważniejszym certyfikatem w obowiązującym w Polsce jest ten wydawany przez PIMOT, ale większość felg posiada też TÜV nadawany w Niemczech i akceptowany w całej Europie. Oczywiście brak TÜV w Polsce nie przesądza o tym czy felga jest dopuszczona do użytku czy też nie, PIMOT również poświadcza jakość towaru i w naszym kraju jest on akceptowany.

Ma odpowiedni certyfikat - montuję.

Każdy producent felg daje gwarancję, gdyż ma świadomość błędu, który może wystąpić podczas fazy produkcyjnej.

Firma sprzedająca felgi jest również gwarantem na sprzedany produkt. Nie kupujesz u producenta przecież.

Powodzenia, ale się rozpisałem :)
Luca
Student

Post numer:#15  Postprzez lolek0 » 13 wrz 2013, o 20:04

Mając na myśli oryginalne, chodziło mi o producenta np. BBS, wiadomo ze z rozstawem trzeba kombinować i właśnie troszkę się tego kombinowania boję.
Nie ma dla mnie większego znaczenia ze RS ma inaczej ramiona, czy słoneczka. Cholernie ciężko znaleść jakaś sensowną felgę '17 z rozstawem 4x100, a 4000zł na wiercone bbs nie dam, bo poprostu szkoda mi takiej kasy na koła, jak uda mi się sprzedać swoje Brocki to zaryzykuje i zobaczymy co to jest.
lolek0
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do Felunek & Opony