[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Szeroka stal raz jeszcze

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Szeroka stal raz jeszcze

Post numer:#1  Postprzez venom82 » 12 wrz 2013, o 18:36

Witam

Postow o szerokiej stali w e30 pare tu jest ale o 15stce chyba nie bylo

baza to 15stka z corsy 6cali et39
a pytanie na ile dospawac? chcialem to zmierzyc ale moje laminaty sa na ta chwile zdjete i nie bardzo jest jak przynajmniej z przodu.

Kombinuje tak
9cali na przod
9,5 na tył

do tego jakie polecacie ogumienie (naciag raczej bez jakichs cultstylowych zapedow bo auto ma sztywny most i m30 pod maska)
zawias to 60/40 mts w razie czego

mam tez dylemat kolorow - teraz stoje na 15alu i jest na srebro wiec moze ta stal na czarny mat? buda jest srebrna w shadow line a ma wygladac jak zly a nie jak wyczyszczony arystokrata

w sobote skacze na warsztat przymierzyc te felgi czy nie beda ocierac o zacisk no i potem czas to jakos zespawac konkretnie
venom82

Post numer:#2  Postprzez The Polak » 12 wrz 2013, o 19:18

Raczej z kolorem dużo nie wywalczysz. Albo srebrny z dużą ilością perły, albo czarny.
Swego czasu na allegro chyba była e36 na szerokiej srebrnej stali 17" i wyglądało to świetnie.
The Polak
Rekrut

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Touring
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez potejtos » 12 wrz 2013, o 20:26

Czarny to moim zdaniem nie koniecznie, ewentualnie z jakimś kolorowym paskiem. A nie myślałeś o białym albo grafitowym? Ten drugi ze srebrnym lakierem robi robotę.

Zastanawia mnie tylko ze skoro zamierzasz pójść w poszerzanie, to czy nie lepiej od razu pójść w 16tki?
E36 z kuchenką.
potejtos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez venom82 » 12 wrz 2013, o 21:54

16stki sa ok ale auto i tak ma sie slizgac - przy 100% szperze opony ida z tylu szybko wiec nie ma sensu isc w wieksza felge na takim setupie.

Biały kolor też biore pod uwage (kolor rajdowy moze byc bardzo ok) a co do grafitu musialbym gdzies zobaczyc

[ Dodano: 15-09-2013, 09:11 ]
wczoraj przymierzyłem felge na przod i niestety porazka - kolo nie siedzi dobrze na piascie. Szukamy dalej zatem...
venom82

Powrót do Felunek & Opony