lolek0 napisał(a):oczywiście jak wszyscy wolał bym ori
jakie ori BBS 17" mają wymiar 4x100???? przy tym rozmiarze zostają Ci dystanse zmieniające mocowanie śrub, kołkowanie czy nawierty i inne "rzeźby".
Czasem jak czytam to się zastanawiam czy te niektóre felgi "kombinowane" na wiele sposobów w Polsce (i nie tylko,lecz głównie) przez swoich właścicieli są bezpieczniejsze od tych proponowanych powyżej.
I dosyć mam czytania, kolega miał i kolega słyszał - samemu sprawdzić trzeba by móc się rzeczowo wypowiadać.
Jedno wiem, jeżeli będę kiedykolwiek wsadzał coś podobnego to będę starał się szukać czegoś co ma odpowiednie (ori) mocowania oraz stosowne certyfikaty, taki jak np. TUV itp. i w :cen: mam to czy to z Chin, Tajlandii, USA, Germany, Poland (Ronal) itp.
Najważniejszym certyfikatem w obowiązującym w Polsce jest ten wydawany przez PIMOT, ale większość felg posiada też TÜV nadawany w Niemczech i akceptowany w całej Europie. Oczywiście brak TÜV w Polsce nie przesądza o tym czy felga jest dopuszczona do użytku czy też nie, PIMOT również poświadcza jakość towaru i w naszym kraju jest on akceptowany.
Ma odpowiedni certyfikat - montuję.
Każdy producent felg daje gwarancję, gdyż ma świadomość błędu, który może wystąpić podczas fazy produkcyjnej.
Firma sprzedająca felgi jest również gwarantem na sprzedany produkt. Nie kupujesz u producenta przecież.
Powodzenia, ale się rozpisałem