[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

brak mocy 316

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

brak mocy 316

Post numer:#1  Postprzez czarny 2244 » 27 paź 2013, o 21:59

Witam. Pewnie na starcie dostane opr ze nie potrafie uzywac opcji szukaj wiec przepraszam za to. Mam problem z autkiem mianowicie kupilem autko kilkanascie dni temu z motorem 1.6 73kw autko jezdzilo dynamicznie do czasu az zaczelo niereagowac na pedal gazu raz zalapuje raz nie dowiedzialem sie ze to moze byc wina krokowego, kupilem preparat do mycia gaznikow i paczke patyczkow do uszu i go dokladnie wymylem bo byl na nim dosc sporawy nagar, jednoczesnie wymienilem swieczki i wymienilem autko dalej sie tak zachowywalo podczas jazdy w trasie jak juz niemoglem ujechac odlaczylem sonde lambde i autko jechalo ale niemialo mocy zrobilem tak ze 120 km i podczepilem sonde juz po powrocie i auto jezdzi tak jak i po odlaczeniu brak mocy ale nie szarpie czy ktos z was spotkal sie z czyms takim ? Dodam ze wynalazlem wtyczke przy podszybiu tam gdzie idzie wiazka kabli byla odpieta wiec ja podpielem i auto stracilo moc jeszcze bardziej wiec ja odlaczylem tylko nie wiem do czego ona jest :(
czarny 2244

Post numer:#2  Postprzez kamilsz202 » 27 paź 2013, o 22:20

Sprawdź przepływomierz.
kamilsz202

Post numer:#3  Postprzez miro » 28 paź 2013, o 00:07

Miałem podobny problem przy jednym z m40. Heh pewnie to był jakiś fart ale odpiąłem przepływkę podczas odpalonego auta podpiąłem ją i auto ożyło :)

Pozdro
Obrazek
miro
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: -------
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Rds » 28 paź 2013, o 05:28

Jak nie krokowiec to przepływka.
Chociaż najbardziej uważam że to wina ... 1.6 :D :D
Rds

Post numer:#5  Postprzez czarny 2244 » 28 paź 2013, o 08:24

z tym 1.6 to tez się zgodzę lecz jeżeli mam jadzic BMW to jeżdżę takim na które mnie stać :) Ale to auto ma odpaly ze jedzie raz dobrze raz nie, krokowy wymyłem dosyć dokładnie podczepiłem nie wkładając i zaczepem kręcić rozrusznikiem to pracował normalnie, a kabelek który jest przy podszybiu do czego możne służyć mogę zrobić foto jego ? a z przeplywką co się możne dziać ? zasyfiona cala ? Jest możne jakoś możliwość sprawdzenia blendów przez kontrolkę czek ? przez zwarcie czegoś tam :)
czarny 2244

Post numer:#6  Postprzez irek1991_91 » 28 paź 2013, o 19:37

Sprawdz kopułke i palec,kable wn
irek1991_91

Post numer:#7  Postprzez czarny 2244 » 29 paź 2013, o 01:46

ze znajomymi przy piwku dzisiejszego dzionka wpadliśmy na głupi pomysł który zadziałał wymienilismi sonde lambda w bardzo drasztyczny sposub szkoda o tym mowic bo troszke nas chwialo i pomoglo w 5 osub wali takie boki jak to by bylo cos wiecej niz 1.6 :D gdyby usztywnic zawieche bylo by extra :D
czarny 2244

Post numer:#8  Postprzez spec-ldz » 11 lis 2013, o 01:39

po tych piwkach tak zapinaliscie boki tym 1.6 w piątke :)?
Albo bokiem albo wcale!
spec-ldz
Student

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie