Post numer:#18
przez Selected » 27 paź 2013, o 17:36
Nad rozciągniętym rozrządem też się zastanawialiśmy.
I chyba znalazłem przyczyne tej różnicy. Przy ostatniej wymienia sprzęgła postanowiłem założyć ori portki z miejscem na sondę, bo wcześniej miałem wkręcony tylko w jedną rurę portek, a nie miałem tego x-pipa oryginalnego. Przez x piape musiałem wyciąć środkowy tłumik bo raz że trochę mi się śpieszyło ze składaniem auta, a dwa że ciężko go było trochę wsadzić z uwagi na wejścia w tym tłumiku. Dlatego mam teraz tylko końcowy wydech i przy okazji założyłem seryjną przepływkę bo tamta stwierdziła, że nie będzie już działać.
Po tym całym zabiegu zauważyłem, że strasznie pogorszył się elastyczność silnika, za to od 3.5 tysiąca obrotów dostaje kopa i ciągnie jak opętana. Stał się taki jak by bardziej wysoko obrotowy. Dlatego muszę wspawać z powrotem ten tłumik lub jakiś inny i zobaczymy co się zmieni. Najlepiej żeby od dolnych obrotów szedł lepiej i na górnych tak jak teraz.
Urwałem też kilogram z koła zamachowego ale myślę że to aż tak diametralnie nie wpłynęło na elastyczność silnika tym bardziej, że jak zakładają koła zamachowe od m20 to nie ma takich odczuć chyba że nikt tego nie spostrzegł.