[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gasniecie przy przeciazeniach??

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez Kruczek » 7 sie 2009, o 07:35

to w takim razie po co jest filtr paliwa, ta "smog" przy zbiorniku jest jakby filtrem wstępnym i przeciąga małe paprochy, wyjmij filtr paliwa i zobaczysz ile tam syfu. Zdjęcie pokazuje to co wyleciało z filtra paliwa przy wymianie.

Obrazek

nadal twierdzisz że "smog" przy pompce paliwa dokładnie czyści paliwo ?
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez erp71 » 7 sie 2009, o 23:11

Kruczek napisał(a):to w takim razie po co jest filtr paliwa, ta "smog" przy zbiorniku jest jakby filtrem wstępnym i przeciąga małe paprochy, wyjmij filtr paliwa i zobaczysz ile tam syfu. Zdjęcie pokazuje to co wyleciało z filtra paliwa przy wymianie.

nadal twierdzisz że "smog" przy pompce paliwa dokładnie czyści paliwo ?

Nie użyłem stwierdzenia 'dokładnie czyści paliwo' lub pozbądźcie się wszyscy filtra paliwa bo jest smog! :lol: :lol:

Wymieniałem filtr paliwa który na pewno miał 10lat i z niego coś takiego jak u Ciebie nie wyleciało. Jak najbardziej się z Tobą zgadzam z teoria filtra wstępnego i przeciągania małych paprochów :] Ale po tym co widzę u Ciebie na zdjęciu sprawdził bym czy ten smog jest oraz stan zbiornika w środku. Poza tym nie róbmy ot. Pozd.
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez Kruczek » 8 sie 2009, o 12:41

zbiornik czyściłem dwa może trzy miesiące temu i ten "smog" na dnie zbiornika również. Nie wiem tylko jak to możliwe że gdzieś "wyparował" kawałek filtra od środka :roll: Dziś zrobię test i będzie wiadomo czy to filtr był przyczyną.
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#19  Postprzez ICEMAN » 14 sie 2009, o 13:33

Wracajac do tematu. Wzialem sie ostatnio w koncu za porzadek pod deska ze wzgledu na to ze musialem zamontowac nowy alarm.
A wygladalo to tak:
Obrazek

Po kilku godz walki z miernikiem doszedlem w koncu do tego jak stary alarm byl podlaczony i moglem go wywalic, a przy okazji wywalilem tyle zbednych kabli sluzacych do niczego....
Obrazek

W trakcie roboty poznajdywalem kilka nie zaizolowanych kabli i nie polutowanych polaczen. Nie wiem co za sadysta umeczal ta instalacje ale mialem dosc.
W kazdym razie po wywaleniu tego druciarstwa i zaizolowaniu tego co udalo mi sie wypatrzec zauwazylem ze problem z odcinaniem zaplonu niemal calkowicie zanikl. Niemal bo czasem jeszcze przy zarzuceniu tylu odetnie na chwile ale jest to juz nie tak dokuczliwe.
ICEMAN

Post numer:#20  Postprzez jakubmw » 14 sie 2009, o 21:49

a moze to alarm byl zle podlaczony i czujnik udarowy odlaczal zaplon
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#21  Postprzez ICEMAN » 15 sie 2009, o 00:12

W starym alarmie nie mialem czujnika udarowego, a nawet gdyby byl to u mnie nie mial by nic wspolnego bo podczas swapa wywalilem przekaznik od odciecia zaplonu bo sie dzialy sie z nim cuda :P
Ale moze u Ciebie Kruczek masz taki czujnik i jest za czule wyregulowany??
Choc z drugiej strony nie powinno to miec wplywu, bo przeciez po wlaczeniu zaplonu alarm nie powinien dzialac... No chyba ze jest zle podlaczony udarowy...
ICEMAN

Post numer:#22  Postprzez bono20002 » 29 paź 2013, o 11:28

ICEMAN napisał(a):Masa jest ok. To juz 3ci silnik w tej budzie od kad ja mam i z kazdym byl ten sam problem wiec z winy samego silnika ani wiazki silnikowej to raczej nie bedzie. Zastanawiam sie czy jest mozliwe aby bylo cos nie tak w wiazce prowadzacej od stacyjki bo nie ukrywam ze poprzedni wlasciciel pod deska rozdzielcza narobil niezlego ambarasu z kablami a ja z elektryka nie za bardzo wiec jeszcze tego nie ruszalem :/

[ Dodano: 04-08-2009, 18:43 ]
U mnie to raczej uklad paliwowy tez nie bedzie bo kiedys mialem gaz i na gazie dzialo sie to samo :/

ODNALAZŁEm temat , bo mam ten sam problem :P

4 silnik w budzie , nowa pompka, zalany pełny bak, elektryka pod maską zrobiona na nowo, i co ?

Gaśnie przy boku......

Ktoś rozwiązał temat???
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Silnik: M62B44
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20

Post numer:#23  Postprzez maniekmac » 4 lis 2013, o 23:51

u mnie we wcześniejszej E30 325 pomogła wymiana pompki paliwowej i to była jakaś nieco mocniejsza ale juz nie pamiętam od czego pasowała, ale usterka przestała się pojawiać.
maniekmac

Post numer:#24  Postprzez szajbaa » 5 lis 2013, o 14:06

a czy ktoś próbował zapodac pompke na krótko bezpośrednim plusem i sprawdzić?

moja tez gasnie, ale jak wachy mam mniej niz 30-40zł, pompa jest zewnętrzna, a w baku ory pływak do wąskiej z wejsciem i wyjscie i o co chodzi? ukłąd jest przełozony z ety bo w gazniku nie było powrotu.
tel: 506 799 133
gg: 4995986 niewidoczny
szajbaa
Student

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie