[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co z tym basem??

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#31  Postprzez zygi1066 » 27 gru 2007, o 13:24

Ja mam troche inny problem tej samej natury... mam głośniki zamontowane w półce, JVC, wcześniej miałem je w golfie (tak, wiem, zhańbiłem się) i było ok. a teraz jakoś słabiutko u nich z basem. macie na to jakieś lekarstwo? :sni:
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#32  Postprzez Marian » 4 sty 2008, o 20:40

mialem taki sam problem z glosnikami jbl w audi graly az za mocno basem a w e30 w miare, ale nie zdazylem nic na to poradzic gdyz okradli mi cala beemke ze sprzetu :( i wstawilem do garazu i jak narazie sprzetu malutko, ale jakby ktos mial jakis patent na ten bass to chetnie przeczytam bo niedlugo zaczna sie wiosenne remonty:P
Marian

Post numer:#33  Postprzez PawelTczew » 11 sty 2008, o 21:06

Miałem ten sam problem.Więc suba sprzedałem i już nie ma problemu tak samo dobrego basu:)
PawelTczew

Post numer:#34  Postprzez czort e34 » 17 lut 2008, o 15:22

mam inny problem :mad2: po uruchomieniu silnika tuba zaczyna mi gwizdac, trzeszczec, pyrczec itp... nie ma tego przy wylaczonym silniku. tuba oczywisciejest podlaczona przez wzmaka
czy to rozwiaze problem???
czort e34

Post numer:#35  Postprzez tigre0070 » 17 lut 2008, o 15:28

bnd07 napisał(a):mam inny problem :mad2: po uruchomieniu silnika tuba zaczyna mi gwizdac, trzeszczec, pyrczec itp... nie ma tego przy wylaczonym silniku. tuba oczywisciejest podlaczona przez wzmaka
możliwe że ma skoki mocy - jeżeli tak to moim zdaniem powinno pomóc
tigre0070

Post numer:#36  Postprzez czort e34 » 17 lut 2008, o 15:36

a nie mial ktos takiego problemu??? w sumie na poczatku wszytko bylo spoko, dopiero po jakims czasie sie pojawilo.
czort e34

Post numer:#37  Postprzez tigre0070 » 17 lut 2008, o 15:39

u mnie jedna tuba tak grała - powód zepsuta cewka (u mnie nie bylo roznicy czy włączony silnik czy wyłączony)
tigre0070

Post numer:#38  Postprzez czort e34 » 17 lut 2008, o 15:42

dobra, zamawiam... napisze jak juz zamontuje
czort e34

Post numer:#39  Postprzez lupanet » 17 lut 2008, o 17:42

bnd07, prawdopodobnie masz problemy z masa na wzmacniaczu sterujacym ta "tuba". Jak masz podpiete zasilanie do wzmaka? Najlepiej podlacz 2 grube przewody + i - bezposrednio pod akumulator, taksamo z radioodbiornikiem. To mialo jakas nazwe, punkt wspolnej masy czy jakos tak :P
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#40  Postprzez czort e34 » 17 lut 2008, o 17:46

lupanet napisał(a):bnd07, prawdopodobnie masz problemy z masa na wzmacniaczu sterujacym ta "tuba". Jak masz podpiete zasilanie do wzmaka? Najlepiej podlacz 2 grube przewody + i - bezposrednio pod akumulator, taksamo z radioodbiornikiem. To mialo jakas nazwe, punkt wspolnej masy czy jakos tak :P

spoko, dzieki za rade!!!! jutro tak zrobie... Ekspercie :mrgreen:
czort e34

Post numer:#41  Postprzez zygi1066 » 17 lut 2008, o 19:16

bnd07 napisał(a):mam inny problem :mad2: po uruchomieniu silnika tuba zaczyna mi gwizdac, trzeszczec, pyrczec itp... nie ma tego przy wylaczonym silniku. tuba oczywisciejest podlaczona przez wzmaka

zakłócenia na masie. gdzieś widziałem filtry czy coś takiego co się zakłada za głośnikiem (na -)
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#42  Postprzez Marian » 17 lut 2008, o 22:49

albo kabel masy jest uszkodzony, najlepiej pociagij nowe przewody do akumulatora jak ci poradzil lupanet :)
Marian

Post numer:#43  Postprzez tigre0070 » 18 lut 2008, o 07:28

a jeszcze mnie coś naszło - we wzmacniaczach masz takie miejsce na podłączenie kabla sterującego z radia , że jak wyłączasz radio to i wzmak się wyłącza - miałem podobne objawy jak miałem ten kabel za cienki - przypomniało mi się przed chwilą
tigre0070

Post numer:#44  Postprzez Marian » 18 lut 2008, o 11:01

za cienki?? a moze wlasnie byl uszkodzony naciagniety np?? albo gdzies przetarty badz zagiety, zeszla izoacja i dotykal metalu tudziez mial poprostu przerwe? jednego jestem pewien:P ze przy takich objawach przewaznie winne sa kable:P albo poprostu wszystko jest zle podlaczone
Marian

Post numer:#45  Postprzez czort e34 » 8 mar 2008, o 17:10

napisz mi Marian jak wg. Ciebie powinno wygladac prawidlowe podlaczenie wzmaka, tuby i glosnikow.... wytlumacz mi jak komu dobremu jak to mozna zle podlaczyc bo nie rozumiem??? kable sa ok, wzmak tak samo /w gibonie wszystkko gra jak nalezy/

przez sesje egzaminacyjna nie mialem nawet jak sie tym wszystkim zajac... ale od poniedzialku zrobie wszytko by przywrocic dobry ton :mrgreen:
czort e34

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS