Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Nie jeżdzę na gazie, instalacja odłączona, a może to być przepływomierz uszkodzony?tzn czujnik który jest tam w środku zaraz przy wlocie powietrza?wojtaq napisał(a):zdejmij wężyk podciśnieniowy z regulatora podczas kręcenia i powinno być tam sucho , jak jest uszkodzony to jest tam paliwo
a na gazie odpalałaś ?
Intersuję się BMW odkąd uczyłam się jeżdzić na swoim starym rekinku E21 którego mam do dziśqbacki napisał(a):Jestem pelen podziwu ze kobieta ogarnia takie sprawy.
Kolezanko u mnie w starym m20b20 jak zdejmowalem ten regulator to lecialo paliwo jak nie wiem takze jak mowilem prawdopodobnie ten regulator badz pompa nie wydaje.
Najmniej prawdopodobne bedzie ze sie doplyw paliwa gdzies zasyfil.
,ale do meritum cały czas zalewa świece a iskra jest konkretna 
asiab83 napisał(a):Jeśli chodzi o ten który jest na listwie wtryskowej to po zdjęciu z niego wężyka paliwo nie leci podczas kręcenia rozrusznikiem.alonz napisał(a):to na 90% regulator cisnienia paliwa :-) więc nie ma większych powodów do zmartwień
odpięłam ten który idzie podciśnienie do kolektora.Odpięłam właściwy?,myślałam że jest tylko jeden ,dziwi mnie tylko że wszystko zaczęło się od tego jak temp. na dworze spadła poniżej zeraalonz napisał(a):asiab83 napisał(a):Jeśli chodzi o ten który jest na listwie wtryskowej to po zdjęciu z niego wężyka paliwo nie leci podczas kręcenia rozrusznikiem.alonz napisał(a):to na 90% regulator cisnienia paliwa :-) więc nie ma większych powodów do zmartwień
to jeszcze napisz który odpięłaś, bo są 3. Sprawdzić należy ten najcieńszy
Komputer skasowany, podmieniony sterownik [nad schowkiem] i niestety nic się nie zmieniłowojtaq napisał(a):jeżeli pasek rozrządu by strzelił to z silnika byłyby już pewnie raczej tylko wióry poprzez kolizję
jeśli dasz radę możesz podpiąć na chwilę spowrotem gaz i próbować odpalić tylko warunkiem jest temperatura
winny może być czujnik temperatury niebieski , odpięcie powinno umożliwić odpalenie samochodu , możesz zmierzyć jego wartość miernikiem , wartości są gdzieś w necie
miałem kiedyś też taki przypadek że nie mogliśmy odpalić m20 , dopiero samostart lub pych załatwiły sprawę , później już zapalała za każdym razem , odepnij akumulator , zewrzyj klemy na 15 min
masz z kim podmienić komputery ? nie musi być z b20
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości