[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Na wolnych i po wcisnieciu lekko pedału chodzi jak na 3 gary

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Na wolnych i po wcisnieciu lekko pedału chodzi jak na 3 gary

Post numer:#1  Postprzez kamilsz202 » 28 gru 2013, o 14:31

Witam, mam problem z moim m40.
Wymieniłem silniczek krokowy, bo mój padł całkiem i po podłączeniu silnik na wolnych obrotach chodzi jak by na 3 gary, po gwałtownym wcisnieciu gazu, ustępuje wszystko, w jeździe, przy pedale wciśniętym powyzej 1/3 jest wszystko ok, ma swoją moc. Lecz na wolnych i przy delikatnie wcisnietym pedale gazu chodzi na 3 gary. Co to może być?
Dodam że mam odpięty czujnik Położenia przepustnicy, ponieważ jak podepnę wolne obroty zaczynają głupiec.
kamilsz202

Re: Na wolnych i po wcisnieciu lekko pedału chodzi jak na 3

Post numer:#2  Postprzez zmazia » 28 gru 2013, o 23:22

Wina kabli. Najpierw sprawdź czy wszystkie dobrze siedzą na świecach i czy świece masz przykręcone dobrze. Spróbuj wypinać po jednym i zobaczysz przy wypięciu którego silnik bedzie chodizł tak samo, bo jak wyciagniesz dobrego to wogóle nie odpali :) mozesz go potem lekko kombinerkami przygiąć (możliwe że koncówka zrypana tak jak u mnie), a jak nie to do wymiany wsyzstkie kable ;p
zmazia

Post numer:#3  Postprzez Pablo 92 » 29 gru 2013, o 11:05

Przejrzyj cały układ zapłonowy od kopułki po swiece. Jezeli nie pomoze to sprawdz czy lewego powietrza nigdzie nie ciagnie. A cpp bym wymienił, bo bez niego nie dojdziesz do ładu
Pablo 92

Post numer:#4  Postprzez kamilsz202 » 29 gru 2013, o 16:58

Właśnie wczoraj walczyłem z dezodorantem psikając przy kolektorach i dolocie i obroty wzrastają, czyli łapie lewe powietrze :)
Jutro zdejmuje kolektor i zakładam nową uszczelkę oraz dokładnie patrze, gdzie może być jeszcze nieszczelność, dzięki za rady :). Jutro napiszę, czy pomogło. Pozdrawiam.
kamilsz202

Post numer:#5  Postprzez pawels5 » 29 gru 2013, o 17:20

Jeśli wyciągałeś czujnik przepustnicy, to mogłeś odkręcić element grzejny (6) a tam jest cienki oring (7) Sprawdź czy nie zgubiłeś go?
http://ills.bmwfans.info/15s.png

Czujnik możesz kupić nowy, nie jest taki drogi.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez kamilsz202 » 30 gru 2013, o 23:55

Okazało się, że walnięta była uszczelka przy łączeniu kolektorów ssących na 4 garze i ciągnął lewe, po zrobieniu tego koniec problemu, czujnik TPS podpięty, nowy krokowy okazał się dobry, wszystko ładnie pracuje :)
kamilsz202

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie