[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem po wymianie Kabli WN

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Re: Problem po wymianie Kabli WN

Post numer:#16  Postprzez kamil.k » 18 sty 2014, o 22:38

rafal328 napisał(a):
algrab napisał(a):BTW. Spotkałem sie w necie z wpisami na forach że "a ja mam to odłączone i nie widze żeby silnik pracował inaczej, gorzej czy lepiej".
No to w takim razie czujnik położenia wału korbowego to fanaberia inżynierska niemieckiej myśli technicznej
:thu: :mad2:

no tak, tylko, ze chyba mowili o impulsatorze, a nie czujniku polozenia walu, bez czujnika polozenia walu w ogole bys nie odpalil. Roznicy nie widac golym okiem, nie wiem jak jest w m20, ale ja np w m62 mialem przy uszkodzeniu czujnika polozenia walka rozrzadu (nowsza wersja impulsatora) wyzsze spalanie, bo komputer nie wiedzial kiedy dokladnie wstrzyknac dawke paliwa i rozkladal to na dwa razy, poza tym nie bylo innych objawow, bo niby jakie mialyby byc...

Do autora, ja proponuje odlaczyc impulsator i zobaczyc efekty, uszkodziles go, jest niesprawny, wiec jak ma poprawnie dzialac? Ma on odroznic cykl ssania od pracy (czujnik polozenia walu nie jest w stanie tego rozpoznac)

dokładnie impulsator jest potrzebny tylko na samym poczatku po tym jak byś reseta DME zrobił i komp się adaptuje przy pierwszym odpaleniu to musi mieć impulsator bo wtedy sobie przypisuje że w tym położeniu GMP wału, 6 a nie 1 cylinder ma zapłon

jak dusi się na wolnych i np. nie można ruszyć bez dodawania gazu to sprawdź szczelność dolotu i krokowca

na wyższych obrotach nie wielka nieszczelność nie ma znaczenia ale na małych obrotach już ma znaczenie bo lewe powietrze psuje proporcje
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#17  Postprzez wojtaq » 19 sty 2014, o 10:07

lewe powietrze
przepływka
tps
krokówka
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez Adam_iX » 22 sty 2014, o 22:58

A wiec tak.Wczoraj rozebralem ponownie caly dolot,z przepustnica wlacznie.wyczyscilem wszystko ponownie.niemialem opaski na przewodzie dochodzacym do miedzianej dyszy pod przepustnica,chodzila luzno,wiec zalozylem opaske.czy drugi koniec tego przewodu ktoru idzie w dol,do jekiegos czarnego czegos,mala puszka,podobna do reg cisnienia poaliwa,powino tam byc tez bardzo szczelne?
tak czy inaczej,zlozylem spowrotem i jest lekka poprawa,ale jeszze nie to czego oczekuje.nast krok to sprawdzenie,ustawienie zaworow.
a teraz z innej beczki,gdzie to est ulokowane w aucie????pozycjanr 2

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=10
Adam_iX

Post numer:#19  Postprzez kamil.k » 22 sty 2014, o 23:53

pod maską przy lewym kielichu przykręcone opaską do podłużnicy

zatkaj ręką dolot i słuchaj gdzie świszczy tak szybciej zlokalizujesz nieszczelności .możesz też jakiegoś samostarta psiknąć ale z tym ostrożnie
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#20  Postprzez Adam_iX » 23 sty 2014, o 07:03

:shock: .kurcze paka,albo jestem slepy albo faktycznie jestem slepy
Adam_iX

Post numer:#21  Postprzez wojtaq » 23 sty 2014, o 10:40

nie wiem czy znajdziesz nr 2 bo to jakiś filtr paliwa innego typu wiec raczej w m20 go nie ma
Ty możesz mieć filtr nr 1 na podłużnicy albo będzie z tyłu w progu przy zbiorniku
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#22  Postprzez Adam_iX » 23 sty 2014, o 14:42

Aha.to ładna lipa.kupilem taki w sklepie z czesciami tylko ori.znalezione po nr vin.sprzrdawca powiedzial ze to jest filtr paliwa.
Adam_iX

Post numer:#23  Postprzez Zdichu » 23 sty 2014, o 21:35

Złe nawyki silnika na wolnych , to przeważnie jest lewe powietrze, walnięty jakiś czujnik , wszelakie przedmioty mające wpływ na powietrze w silniku :D. Z rysunku winika że to koło filtra paliwa , czyli stojąc z lewej strony auta przy masce , prawy dolny róg komory silnika.
Zdichu

Post numer:#24  Postprzez Adam_iX » 23 sty 2014, o 22:07

Dziwne.kiedys nawet pod auto wchodzilem zeby to znalezc.i nic.a spotkal sie wogole ktos z was z tym ustrojstwem?lub wymienial?
Adam_iX

Post numer:#25  Postprzez Adam_iX » 25 sty 2014, o 13:11

Panowie.auto wlasnie bylo na kompie.byl blad przeplywki,skasowany nie powrocil.natomiast spec zwrocil uwage na kat wyprzedzenia zaplonu,ze troche za duzy.pokazywalo 40stopni.mowil ze to za duzo.czuc jak ja przylewa benzyna.co teraz?
Adam_iX

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie