[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Bmw e30 nie odpala

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez 1 1 » 14 sie 2013, o 17:12

Za 3 godziny zedytuję ten post, idę właśnie sprawdzić tego kompa. Zdam relacje.

Edit. Jestem trochę szybciej, zajrzałem tam, na pierwszy rzut oka wszystko w normie, wtyczka w sumie nie jest tak łatwo odpinalna. Ciężko mi stwierdzić, czy komp jest sprawny, pewnie to jemu odwaliło od wstrząsu. Szkoda tylko, że to był wstrząs porównywalny do wyłapania przeciętnej polskiej dziury na drodze na betonowym zawiasie... qbacki, chętnie się dowiem, co jeszcze możesz zasugerować - sam nie wierzę w to co mówię odnośnie tego kompa. Przecież nie miało prawa mu się nic stać! :duh: :duh: :duh:
1 1

Post numer:#17  Postprzez qbacki » 14 sie 2013, o 21:01

Majster moim zdaniem to wlasnie komp. Daj cos na zmiane. Jezeli nic to nie da to juz mam rozwiazanie dla was obu;]
qbacki

Post numer:#18  Postprzez 1 1 » 14 sie 2013, o 23:31

niestety nie mam nikogo na zamiankę. muszę to kupić. z twojego b20 jeszcze jest do nabycia? podaj cenę na PW.

Powie mi ktoś niech, jak kompa sprawdzić, zanim zrobię kolejny niepotrzebny wydatek ;)
1 1

Post numer:#19  Postprzez wojtaq » 15 sie 2013, o 07:55

CR04, kompa sprawdzisz tylko podmieniając
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#20  Postprzez 1 1 » 15 sie 2013, o 09:11

Dziękować. W takim razie jutro prawdopodobnie pojadę kupić sterownik i wtedy zobaczymy... Chętnie się dowiem już na zapas, co to za rozwiązanie, qbacki, :D

Edit.
Zmieniłem kompa, auto jak nowe :D od początku go obstawiałem, więc intuicja niezawodna ;)
1 1

Re: Bmw e30 nie odpala

Post numer:#21  Postprzez Rempal » 26 mar 2014, o 07:34

witam,chcialbym odswiezyc temacikem poniewaz znow mam porblem,wczesniej byly problemy elektryka,a teraz gdy wracalem ze sklepu i chcialem zobaczyc jak bedzie szla bokiem na nowym moscie i gdy zaczela mi isc bokiem zgasla,probowalem odpalic i zadnej reakcji zauwazylem ze pompa paliwa nie chodzi wiec zerknolem na bezpieczniki i jeden byl spalony wymienilem i dalej nic,przypchnolem bmke do domu wyjalem pompe i odpalilem na krotko i chodzi,wiec wziolem sie za sprawdzanie czy dochodzi prad do pompi,nie mialem czym wiec wzialem zwykla zaroweczka samochodowa i gdy krecilem silnikem zarowka sie swiecila ale co chwila przygasala ale mi sie wydaje ze przy krecaniu silnikiem moze troche przygasac?dodam ze gdy krecilem silnikiem pompa czasami lapala ale tylko sie wlaczala i odrazu wylaczala.czy to moze byc wina pompki?
Rempal

Post numer:#22  Postprzez wojtaq » 26 mar 2014, o 08:13

pompka moze lac ale za małe cisnienie
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Post numer:#23  Postprzez Rempal » 26 mar 2014, o 12:14

wlasnie o to chodzi ze pompa wogole sie nie wlocza,czasami prubuje zaskoczyc ale i tak nie chodzi,a jak podlacze na krotko chodzi normalnie,i tu nasuwa sie pytanie po ktorej stronie jest problem?pompa czy cos w elektryce? a z e36 1.8 pompa bedzie pasowala?bo mam e36 to bym wlozyl i sprawdzil
Rempal

Post numer:#24  Postprzez Rempal » 26 mar 2014, o 15:22

bylem przed chwila poszperac jeszcze troche i zauwazylem spalony bezpiecznik wymienilem i calym czas palilo bezpiecznik(wlozony byl 10) wlozylem 15 tez palilo gdy wlozylem 20 jest dobrze tylko ze pompa nie chodzi ciagle tylko zalacza na 2s rozlacza i znow zalacza na 2s i tak caly czas.
Rempal

Post numer:#25  Postprzez qbacki » 26 mar 2014, o 20:08

Gdzieś jest zwora. Sprawdz sobie skrzynkę bezpiecznikow. Ona jest rozbieralna
w środku jest albo masa albo plus. Juz nie pamietam ale byc moze to sie odkrecilo i zwore robi
ja tak mialem.
jak nie to prześlesz sobie instalacje do pompy a jak nie to obczaj w okraglym zlaczu fioletowo ziel przewód. Oczywiscie najpierw zdejmij ta gumę. Daj napięcie na ten przewód i zobacz czy pompa chodzi trybem ciagly. Do tego obczajprzekazniki kolo kielicha. Zobacz czy tam sie nic nie poluzowalo.
qbacki

Post numer:#26  Postprzez qbacki » 26 mar 2014, o 20:09

Tak ogólnie kolego to z tego co wiem pompa w m20b25 chodzi wlasnie jak sie kreci silnikiem. Jeszcze zerknij czyjak dasz pompę na krótko to czy silnik odpali.
qbacki

Post numer:#27  Postprzez Rempal » 27 mar 2014, o 07:40

przekazniki sprawdzalem jest wszystko ok, bralem ja na krotko(zlaczalem pin 87-30) i pompa chodzi normalnie ale silnik nie odpala,ta skrzynke zobacze dzisiaj i dam znac jak to tam wyglada.mialem wczesniej ten sam problem ale to wyszlo ze niechcacy przeciolem jeden kabel od elektryki a tu ona mi zgasla ja zaczolem leciec bokiem.
Rempal

Post numer:#28  Postprzez wojtaq » 27 mar 2014, o 07:50

podczas kręcenie do odpalenia daj plusa na bezpiecznik nr 11 , wtedy pompa ma chodzić i jeśli jest wszystko ok to musi zapalić
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Post numer:#29  Postprzez Rempal » 27 mar 2014, o 11:30

wojtaq napisał(a):podczas kręcenie do odpalenia daj plusa na bezpiecznik nr 11 , wtedy pompa ma chodzić i jeśli jest wszystko ok to musi zapalić

dalem plus na bezpiecznik 11,pompka chodzila po przekreceniu kluczyka krecilem ale dalej nic nawet nie lapie ;/ wykrecilem swiece to pierwsza od prawej byla mokra a reszta sucha iskry nie mialem jak sprawdzic bo nie mial kto mi przekrecic silnikiem
Rempal

Post numer:#30  Postprzez qbacki » 27 mar 2014, o 15:27

Jak chcesz iskre sprawdzic to odkrec swiece wloz w fajke poloz na kolektor i krec. Tylko jak jest cimno . Bedzesz widzial czy jest czy nie ma.
Sprawdz w takim razie sobie czy nie jest tak jak wczesniej tzn> czy nie rozlaczyl Ci sie jakis kabelek ktory wczesniej przecinales...
Jezeli nie to moim zdaniem padl komp.

Jezeli reszta swiec jest sucha to wtryski nie leja. Wiec albo komp albo pompa. Chyba ze jeszcze regulator jest spier*olony ale w to watpie.
Zobacz koniecznie ta iskre. Jezeli nie bedzie to komp na podmiane.

Aha jeszcze jedno. Jezeli masz wtryski laczone pod kolektorem ssacym(to okragle gniazdo) to tutaj tez moze byc przyczyna. Jezeli masz to odlacz i dobrze wyczysc i powinno byc si.
qbacki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie