Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
skiper napisał(a):A to musze rozkrecic zegary tak
u mnie praktycznie identyczne objawy...
skiper napisał(a):dzis dostalem dodatkowy wskaznik temp wody i mam z nim problem, po podlaczeniu narazie na krotko pod maska mam problem, a wiec spinam + i - i jeden przewod na pin pod czujnik temperatury orginaln seryjny z m20 i wtedy wskazowka na zimnym pokazuje okolo 40stopni a na cieplym wali odrazu na sam koniec skali w czym moze byc problem ze nie mam odczytu? w tym czasie po sprawdzeniu na ori zegarach wszytsko jest tak jak trzeba
,o jaką dokładnie śrubkę chodzi w tych zegarach od czujnika?możliwe,że cos nie styka w wiązce w łączeniu z budą?jaki to jest pin w m40/42 odpowiadający za wskazania temp. na liczniku?arturross15 napisał(a):Podczepię się pod temat, z tym że w mojej e30 zdechł zupełnie zegar. Po przekręceniu zapłonu wskazówka ruszy się minimalnie o około 2mm. i mimo że silnik się grzeje wskazówka stoi na minimum. Wymieniłem czujnik temperatury i jest bez zmian. Dodam że silnik oryginał, zero modyfikacji i ingerencji w liczniku i elektryce. Silniczek m10b18

Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość