[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m40b16 czasem trzyma wysokie obroty(kolo 2k)

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Re: m40b16 czasem trzyma wysokie obroty(kolo 2k)

Post numer:#16  Postprzez alonz » 26 maja 2014, o 12:02

nieszczelnosc, przepływka?
alonz

Post numer:#17  Postprzez Lerlitz » 9 cze 2014, o 22:18

szczelnie wszedzie jest na 99,9% , da sie sprawdzic przeplywke tak żeby w 100% wykluczyć jej zepsucie ?
Lerlitz

Post numer:#18  Postprzez pawels5 » 9 cze 2014, o 23:51

Znajdziesz na forum jak sprawdzić przepływomierz miernikiem na pinach, po zdjęciu gumowej osłony.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez Rotax » 24 cze 2014, o 14:41

Ja teraz jestem na etapie rozbiórek niektórych części i rozkminy co mi wrzuca nieraz silnik (M20B20) na te wysokie obroty ..przy okazji idealnie czyszczę wszystko.
Mam aktualnie rozebraną przepustnicę i o te wysokie obroty można też między innymi podejrzewać czujnik położenia przepustnicy Na dniach chcę się dobrać do niego ...rozkleić go i sprawdzić. Choć rzekomo u mnie (M20B20) on działa nie na zasadzie potencjometru tylko na zasadzie ON / OFF

:like tu jest to szerzej opisane >>>>>
Kod: Zaznacz cały
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=3904

Jeszcze nie dobrałem się do tego cholernego przepływomierza (bo to trudny przeciwnik) .....piszecie wyżej, że może on być powodem tych bezsensownych obrotów ...czyli zacinająca się klapka. Miałen natomiast taką przygodę, bo kiedyś jak odpaliłem auto silnik dygał się z obrotami i debilnie reagował na gaz, dławił się ...otworzyłem maskę przy pracującym silniku i uderzyłem w obudowę przepływomierza ...i jak ręką odjął! ...więc chyba ta cholerna klapka mi się gdzieś tam zacina!

wezmę się już za niego ...niedługo ...ale boję się go :? ...bo to taka ważna część :roll:

-- 21 lis 2014, o 09:22 --

Rotax napisał(a):Ja teraz jestem na etapie rozbiórek niektórych części i rozkminy co mi wrzuca nieraz silnik (M20B20) na te wysokie obroty.....

Po pół roku użytkowania mogę chyba już jasno stwierdzić, że powodem wskakiwania na te wysokie obroty był myślę silniczek krokowy.
Włożyłem go na godzinę do słoika litrowego z benzyną ...wysuszyłem ...po czym zamontowałem.
Po tej operacji przy odpalaniu wskakiwanie na 2tyś obrotów ...się już nie zdarza :thu:
Rotax

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie