[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gorsza praca na PB niz LPG

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Gorsza praca na PB niz LPG

Post numer:#1  Postprzez staacha94 » 18 wrz 2014, o 20:18

Witam :) Jako że to mój pierwszy post, na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem touringa z silnikiem m40b18 wraz z instalacją gazową(mieszalnik bez blosa itp). Od mojej ostatniej przygody ze zniszczeniem miski olejowej i urwaniu smoka mam pewien problem z pracą na benzynie. Otóż silnik w delikatny sposób przerywa podczas pracy na benzynie i ma znacząco mniej mocy. Jako że przez pomyłkę mam pełen bak benzyny to dziś na niej troszkę jeździłem i zaczęły się niezłe cuda, samochód zaczął strzelać z wydechu podczas hamowania silnikiem :shock: Na początku myślałem że na benzynie będzie sobie troszkę gorzej chodził poprzez "zwężkę dolotu?" którą zakłada się przy tych standardowych instalacjach gazowych i przez to nie ma czym dychać ale to strzelanie z wydechu mnie bardzo zaniepokoiło. Załączam link do 2 filmów na których można porównać pracę na benzynie a gazie na wolnych obrotach, na benzynie spaliny z wydechu wylatują z większym ciśnieniem niż na gazie. Prosiłbym o jakieś rady od czego zacząć poszukiwania, wtryski, dolot, pompa paliwa? Pozdrawiam i dzięki za wszelką pomoc! :)
PS dźwięk wydechu jest taki ponieważ poprzedni właściciel zamontował jakąś straszną basówkę :mad2: ale ori już kupiony tylko czasu brak zamontować :)
PB
LPG
staacha94

Re: Gorsza praca na PB niz LPG

Post numer:#2  Postprzez Krehu » 29 gru 2014, o 21:35

Ja bym na poczatek zmienil pompe paliwa i filtr, i zobaczyl na krotko jak daja wtryski.
Krehu

Post numer:#3  Postprzez CmK » 1 sty 2015, o 18:14

sprawdź ciśnienie paliwa i regulator cisnienia
CmK

Post numer:#4  Postprzez joaSia66 » 1 lut 2015, o 14:28

A moze cos z gazem cos nie tak.Czasami jakos gazu wpływa na prace moto.Zmien stacje.
joaSia66

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie