Odgrzebię nieco temat i uprzejmie proszę o sugestie/pomoc.
Posiadam E30 Touring z '89. Obecnie w aucie jest fabryczny centralny zamek i pracuję nad doposażeniem w elektryczne szyby. Kupiłem tu na forum "kompletny zestaw" z mechanizmami przednimi (jeden fizycznie już zamontowałem, w prawych przednich drzwiach). Mam teraz taką zagwozdkę, bo chciałem na podstawie "stare" wiązki wykombinować, jak podłączyć nową, ale stwierdziłem pewne rozbieżności.
Po kolei:
Zakupiona wiązka (fotka ogólna z podpisanymi "sekcjami" kabli, których zdjęcia są poniżej):

Teraz tak - sekcja nr 1:

Z tego co zdążyłem doczytać jest to jakiś moduł dodatkowy/komfortu (nazwa umowna) - gdzie to się podpina?
Sekcja nr 2:

Wygląda jak główne zasilanie, ale w mojej oryginalnej wiązce takich kabli nie ma, więc wnioskuję, że to typowo pod elektryczne szyby. Pytanie jak powyżej - gdzie podpiać?
Sekcja nr 3:

Trzy kable, które wychodzą z wiązki i są ucięte ... Prośba o identyfikację.
Sekcja nr 4:

Jakaś wtyczka (raczej nie wygląda na fabryczną ...) - również pytanie co to takiego może być?
Sekcja nr 5:

Tu też zdążyłem doczytać, że to moduł komfortu, który wygasza płynnie światło (to akurat jest równiez w mojej "starej" wiązce i również nic nie jest wpięte, więc zakładam, że z tym nic nie będzie do roboty)
Sekcja nr 6:

To jest oczywiście konektor do drzwi kierowcy, natomiast jest tam kilka kabli uciętych i teraz nie wiem "gdzie one".
Następna sprawa jest taka, że jak obejrzałem "starą" wiązkę, która obecnie jest w aucie to z niej raptem 2 kable idą gdzieś "w górę" (do pozostałej części instalacji elektrycznej auta). No i to co najważniejsze, w nowej "wiązce" nie ma wtyczki do takiego magicznego pudełeczke (zgaduję, że jest to jakiś sterownik centralnego zamka???):

Czy może być tak, że "nowa" wiązka jest "z elektrycznymi szybami", ale jest " bez centralnego zamka"? Domyślam się, że wtedy musiałbym tak naprawdę zintegrować ze sobą te wiązki?
Dodatkowo mam pytanie o pogrzewanie lusterek - nowa wiązka ma 2 piny w części "drzwiowej". Kupiłem kiedyś fabryczne wkłady lusterek z grzałkami. Jak je uruchomić?
Dziękuję za wszelakie wskazówki