Wiem, że takich tematów już było, jednakże nie mogłem znaleźć wątku, w którym parametry kół byłyby podobne do tych, które zamierzam zakupić

Mianowicie chcę kupić felgi Japan Racing JR-12, oczywiście zdaję sobie sprawę, że zdania są podzielone co do jakości tych felg, jednakże ja na podstawie doświadczeń, obserwacji i konsultacji z osobami, które trochę na tym pośmigały, zdecydowałem się, że "zaryzykuję" i kupię JRy.
Do sedna... Wstępnie założyłem, że na przód pójdzie 17x8j, a na tył 17x9j. Jednakże ostatni zakup kolegi Kermita w postaci 4szt felg 16x9j, podsunął mi pytanie, czy i do mnie nie weszłyby 4 felgi o szerokości 9"... Stąd też pytanie - Czy jest jakakolwiek opcja żeby upchnąć tą felgę w 9" na przód, czy kompletnie nie wchodzi to w grę?
Generalnie może bardzo bym się nie upierał na tych 9" z przodu, jednakże różnica w szerokości rantu pomiędzy 8", a 9" jest dosyć spora, więc jeśli udałoby się upchnąć 9" z przodu byłoby naprawdę fajnie
Z kwestii technicznych...
- 17x8j ET33
- 17x9j ET25
- Z przodu mam camber plate'y i z pewnością będę rolował/klepał nadkola
- Będzie solidna gleba
- Planowana opona to 195/40 albo 205/40
Znalazłem jedynie wątek, w którym kolega adams pisał, że do 9" na przód konieczne jest ET10, a więc dystans 15mm.
Ktoś mógłby potwierdzić mój tok myślenia i czy dobrze kombinuję?

Czy przy okazji ktoś mógłby mi powiedzieć jak sprawa ma się z tyłem przy takiej szerokości?
Z góry ogromne dzięki za info!