[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z wycieraczkami

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Problem z wycieraczkami

Post numer:#1  Postprzez jasiuM50B25 » 6 sty 2015, o 09:37

Zwracam się do was z dość nietypowym problemem. A mianowicie pacjentem jest e30 touring 1993 m40. Jakiś czas temu wymieniłem silnik wycieraczek ponieważ się spalił. Po podłączeniu go pojawia się taki problem-> po włączeniu na czasowe wycieraczki działają ale żyją swoim życiem. Zatrzymują się gdzie chcą, zawieszaja się. Podobnie jest jak włączenie spryskiwacze, wszystko psika wycieraczki ruszają ale po chwili zaczynają się zacinac. I z trudem wracają do pozycji wyjściowej. Natomiast jak uruchomie pojedyncze czyszczenie(manetka naciśnięciu w dol) to kiedy puszcze manetka to wycieraczki się zatrzymują. Musze trzymać dopóki nie wrócą do pozycji wyjściowej. 1 i 2 bieg bez zastrzeżeń. Dodam że bezpieczniki wymienione i przekaźnik podmienialem z auta gdzie wszystko było ganc... czy ktoś tez miał podobny problem? Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyn tego zachowania. Z góry dzięki
jasiuM50B25

Re: Problem z wycieraczkami

Post numer:#2  Postprzez wojtaq » 6 sty 2015, o 09:56

manetka
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Mrok » 6 sty 2015, o 10:36

Nie manetka, styki przy silniczku wycieraczek wytarte i nie łączy, musisz zajrzeć pod tą klapkę

Obrazek

prawdopodobnie trzeba ją roznitować (np. w punto II jest przykręcona :) ) i tam masz styki latające po ścieżkach, pewnie ten od czasówki nie łączy trzeba podgiąć lub się wytarł i wymienić.
Mrok

Post numer:#4  Postprzez Mateusz » 6 sty 2015, o 10:44

u mnie było jedno ramię wycieraczki odkręcone i też chodziło jak chciało... po dokręceniu problem znikł
Mateusz

Post numer:#5  Postprzez jasiuM50B25 » 6 sty 2015, o 11:24

ide robierac :) poraz enty bo mam dosyc tego mechanizmu :) a pogoda nie sprzyja bez wycieraczek podróż
jasiuM50B25

Powrót do Elektryka & Oświetlenie