[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zegary VDO w tunelu srodkowym

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez THCulture » 25 lut 2013, o 20:35

Spróbuj sobie ogarnąć taką konsolę małą na te wskaźniki. Użytkownik PROZAC sam taką zrobił :cool2:

PS. Bardzo niespotykany kolor ma Twoja E30.
THCulture

Post numer:#17  Postprzez simon1989 » 26 lut 2013, o 19:53

Dzieki za info.

To jest 316 m10 i jako ciekawostka jest to ostatnie gaznikowe BMW.
Tak wygladal w wakacje 2011 jak go dorwalem - 100% OEM:

Obrazek
simon1989

Post numer:#18  Postprzez PR0ZAC » 28 lut 2013, o 00:03

Moim zdaniem kiepski pomysł z montowaniem wskaźników w tą ścianką tunelu. Jeździłem już E30 z takimi wskaźnikami i prawie wcale nie było ich widać. Trzeba się było schylać żeby coś zobaczyć. Ja ogarnąłem konsolkę na wzór oryginału. Niestety półeczkę w tunelu trzeba poświęcić. Też mi to nie leżało bo się bardzo przydawała ale coś za coś :) Sprzedałem już kilkanaście sztuk i wszyscy bardzo zadowoleni :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę skompletować wskaźniki po fajnych cenach razem z czujnikami i trójnikiem pod każdy silnik BMW i nie tylko ;)

Obrazek
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez Kaczmar » 28 lut 2013, o 00:08

PROZAC napisał(a):Moim zdaniem kiepski pomysł z montowaniem wskaźników w tą ścianką tunelu. Jeździłem już E30 z takimi wskaźnikami i prawie wcale nie było ich widać. Trzeba się było schylać żeby coś zobaczyć. Ja ogarnąłem konsolkę na wzór oryginału. Niestety półeczkę w tunelu trzeba poświęcić. Też mi to nie leżało bo się bardzo przydawała ale coś za coś :) Sprzedałem już kilkanaście sztuk i wszyscy bardzo zadowoleni :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę skompletować wskaźniki po fajnych cenach razem z czujnikami i trójnikiem pod każdy silnik BMW i nie tylko ;)

Obrazek

jesteś kozak ! ile by takie coś kosztowało pod m50? ;)
Kaczmar

Post numer:#20  Postprzez paulwit_e30_318is » 28 lut 2013, o 12:10

Naprawdę prawdziwy majstersztyk !!!
Byłbym również zainteresowany takimi wskaźnikami z trzema parametrami: ładowanie, ciśnienie i temperatura oleju.
Ile kosztowałby taki zestaw pod M42B18, czyli do IS-ika?

Czy aby mierzyć temperaturę oleju silnikowego trzeba wymienić miarkę poziomu oleju?

Mój kolega miał kiedyś w swoim IS-ie oryginalny zestaw VDO i tam pomiar temperatury oleju odbywał się za pośrednictwem miarki poziomu oleju, w której na końcu były dwa piny, pod które podłączało się instalację elektryczną pod wskaźnik temperatury.
///M Der stärkste Buchstabe der Welt
paulwit_e30_318is
Uczeń

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#21  Postprzez wojtaq » 28 lut 2013, o 13:51

paulwit_e30_318is, zamiast korka wkręcasz czujnik i tyle
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40

Post numer:#22  Postprzez PR0ZAC » 28 lut 2013, o 22:39

Kaczmar, paulwit_e30_318is, poszły PW.

Jak coś to piszcie na PW albo na maila (patrz podpis niżej).

Czujnik temperatury oleju można wkręcić w miskę ale potrzebny jest z innym gwintem. Ja mam czujniki które można wkręcić w trójnik przy podstawce albo można nawiercić i nagwintować otwór w misce ;)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#23  Postprzez simon1989 » 28 lut 2013, o 23:34

Widzialem Twoje rozwiazanie i ladnie Tobie to wyszlo i szczegolnie faktura skaju, ktory dorwales pasuje do reszty plastikow, ale upieralem sie zeby miec to miejsce na gadzety. Tez sie zastanawialem czy tam cos bedzie widac, ale Wojtas tak ma i mowi, ze spoko. W koncu to nie Lancia Stratos, gdzie zegar cisnienia oleju jest na wprost kierowcy :cool2: .
Ja czujnik cisnienia mam na podstawce (wywiercone i nagwintowane), a czujnik temp., to do przewierconej sruby spustowej przyspawalem nagwintowana pod czujnik tulejke. Jak bede mial mozliwosc, to wrzuce zdjecia.
simon1989

Post numer:#24  Postprzez PR0ZAC » 1 mar 2013, o 01:27

Hehe, no ja mam 196cm wzrostu więc musiałem się nachylać :P Co do montażu wskaźników to jak kto woli ja wyszedłem z założenia że jak mam sobie montować dodatkowe wskaźniki to muszą wyglądać tak jak oryginalnie były montowane ;)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#25  Postprzez The Polak » 1 mar 2013, o 10:04

PROZAC a może rozszerzysz swoją gamę zegarów o coś tego typu? Schowek zostaje, zegary są. Ja popielniczki nie potrzebuję to dla mnie by świetnie pasowało. Sam myślałem coś takiego zrobić, ale może dasz dobrą cenę to nie będzie mi się opłacało nawet. :cool2:

Obrazek

Obrazek
The Polak
Rekrut

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Touring
Silnik: m42b18

Post numer:#26  Postprzez AdamKor » 1 mar 2013, o 10:13

PROZAC napisał(a):Co do montażu wskaźników to jak kto woli ja wyszedłem z założenia że jak mam sobie montować dodatkowe wskaźniki to muszą wyglądać tak jak oryginalnie były montowane ;)

+1
AdamKor
Student

Nadwozie: -------

Post numer:#27  Postprzez PR0ZAC » 1 mar 2013, o 20:15

The Polak napisał(a):PROZAC a może rozszerzysz swoją gamę zegarów o coś tego typu? Schowek zostaje, zegary są. Ja popielniczki nie potrzebuję to dla mnie by świetnie pasowało. Sam myślałem coś takiego zrobić, ale może dasz dobrą cenę to nie będzie mi się opłacało nawet. :cool2:

[url=http://images48.fotosik.pl/613/bc132e5639f48f7fmed.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://images34.fotosik.pl/576/238248d3b23ce100med.jpg]Obrazek[/URL]

Jak najbardziej jest to do zrobienia ale musisz się zobowiązać, że kupisz pierwszą sztukę. Napisz mi na PW ile to jest dla Ciebie warte to zobacze czy warto to robić bo do tej pory wszyscy chcieli żebym im robił konsolki takie same jak oryginał Hartge więc nie wiem czy byłby popyt na tego typu półeczki...
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#28  Postprzez The Polak » 1 mar 2013, o 21:18

Z tymi zegarami to jest takie moje wolne gdybanie. Znalazłem fotki na internecie i chciałem się tym podzielić, bo u mnie to zginie, albo zapomnę o tym. A skoro znasz się na rzeczy i robisz to dobrze to może komuś się spodoba. Chyba kiedyś ja którym ebayu je znalazłem i tam widać było, że nie źle się sprzedawały. ;)
Ja niestety z takimi inwestycjami muszę zaczekać, bo są ważniejsze sprawy przy samochodzie do zrobienia. :bag:
The Polak
Rekrut

Nadwozie: Touring
Silnik: m42b18

Re: Zegary VDO w tunelu srodkowym

Post numer:#29  Postprzez kuerone » 17 maja 2015, o 18:11

Panowie wiem że żaróweczki od zegarów ciągną jakieś śmieszne napięcie, ale mimo to mogę bez problemu podpiąć się od przewód od żaróweczki popielniczki, czy lepiej pociągnąć przewód gdzieś w okolice włącznika świateł?
Obrazek

Rzuć okiem na mój projekt.
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=21207
---
kuerone
Stażysta

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B28

Re: Zegary VDO w tunelu srodkowym

Post numer:#30  Postprzez Sidey » 17 maja 2015, o 19:46