[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[e30]pod?aczenie alternatora

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

[e30]podłaczenie alternatora

Post numer:#1  Postprzez kukacz » 17 maja 2015, o 15:38

Mam taki problem robiłem porządki pod maska i wyjąłem alternator zęby go wyczyścić przy demontażu urwał mi się ten niebieski kabelek co idzie do alternatora wiec go skleciłem odpaliłem samochód ale nie ładuje alternator czy to może być wina tego kabelka czy raczej coś się stał o z samym alternatorem jak to sprawdzić

[url]Obrazek[/url]
kukacz

Re: [e30]podłaczenie alternatora

Post numer:#2  Postprzez Escobar » 17 maja 2015, o 19:52

Nie ładuje bo kontrolka świeci się cały czas ? Odkręć niebieski włącz zapłon i dotknij nim do masy ,kontrolka powinna zgasnąć jeśli nie to kabelek może mieć przerwę.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez kukacz » 18 maja 2015, o 19:43

Kontrolka się wogóle nie świeci po dotknięciu niebieskim kabelkiem masy się zapala czyli mam na odwrót
kukacz

Post numer:#4  Postprzez Escobar » 18 maja 2015, o 21:18

Przepraszam wprowadziłem Cię w błąd,powinna się zapalić czyli z wiązką masz wszystko w porządku.Dokręcając niebieski przewód nie obróciłeś śruby ? Sprawdzałeś stan szczotek bo to wygląda na brak połączenia szczotki wirnik.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez kukacz » 19 maja 2015, o 07:30

Dzisiaj podmienie inny alternator i dam znać czy pomogło jak instalacja jest ok to zostaje tylko wymiana

-- 4 cze 2015, o 13:19 --

podmiana pomogła czyli stary alternator był najwyraźniej uszkodzony prze zemnie podczas demontażu
kukacz

Powrót do Elektryka & Oświetlenie