[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie dzia?aj?ce lusterka i "dziwny" prze??cznik.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Nie działające lusterka i "dziwny" przełącznik.

Post numer:#1  Postprzez Lucky Luck » 26 maja 2015, o 22:56

Witam wszystkich na forum, jestem tu nowy. :P
Kupiłem niedawno e30'stke z 1983r. i jak dobrze widzę powinienem mieć regulowane lusterka, które niestety mi nie działają i do tej pory myślałem, że coś się poprostu z biegiem lat spaliło, zaśniedziało itp...
Zastanawia mnie jednak fakt przełącznika... Mianowicie wszystkie przełączniki które widze na zdjęciach mają joystick do regulacji i obok niego jest mniejszy, do przełączania regulacji między lusterkami, u mnie jest tylko duży joystick do regulacji... Teraz pytanie czy tak jest oryginalnie i reguluje się tylko jedno lusterko, czy to ja mam jakiś "tunink" wprowadzony, przez poprzednich właścicieli i nie jest to tak jak wyjechało z fabryki. Może to w jakiś sposób pomoże mi się ukierunkować gdzie szukać przyczyny niedomagań lusterek.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam. ;)

Ps.: Dla jasności - nie posiadam tego dolnego przełącznika u siebie
Obrazek
Lucky Luck

Re: Nie działające lusterka i "dziwny" przełącznik.

Post numer:#2  Postprzez THCulture » 27 maja 2015, o 00:06

Lucky Luck napisał(a):Witam wszystkich na forum, jestem tu nowy. :P
Kupiłem niedawno e30'stke z 1983r. i jak dobrze widzę powinienem mieć regulowane lusterka, które niestety mi nie działają i do tej pory myślałem, że coś się poprostu z biegiem lat spaliło, zaśniedziało itp...
Zastanawia mnie jednak fakt przełącznika... Mianowicie wszystkie przełączniki które widze na zdjęciach mają joystick do regulacji i obok niego jest mniejszy, do przełączania regulacji między lusterkami, u mnie jest tylko duży joystick do regulacji... Teraz pytanie czy tak jest oryginalnie i reguluje się tylko jedno lusterko, czy to ja mam jakiś "tunink" wprowadzony, przez poprzednich właścicieli i nie jest to tak jak wyjechało z fabryki. Może to w jakiś sposób pomoże mi się ukierunkować gdzie szukać przyczyny niedomagań lusterek.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam. ;)

Ps.: Dla jasności - nie posiadam tego dolnego przełącznika u siebie
Obrazek

mogłeś nie mieć oryginalnie prawego lusterka i mogło zostać dołożone. prawe lusterko jest podłączone? jeśli nie to masz odpowiedź. ktoś je dołożył :cool2:
THCulture

Post numer:#3  Postprzez mateusz1900 » 27 maja 2015, o 22:41

Miałem u siebie mimo dwóch lusterek przełącznik bez przełączania między lusterkami i działało tylko lewe. Po wrzuceniu przełącznika takiego jak na zdjęciu działają oba:) Więc sprawdź czy masz podłączone prawe lustro i wrzucaj przełącznik taki jak na zdj powinno działać :D
mateusz1900

Post numer:#4  Postprzez Lucky Luck » 28 maja 2015, o 20:00

Ooo !
To możliwości braku lusterka w oryginale się nie spodziewałem. :D
Dzięki chłopaki za odpowiedź do zagadki ! :)
Pozdrawiam.
Lucky Luck

Powrót do Elektryka & Oświetlenie