[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Prioblem z kolami na dystansach

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Prioblem z kolami na dystansach

Post numer:#1  Postprzez BOGUL » 1 cze 2015, o 18:55

Witam

Mam problem z felgami Alpina 8 i 9 cali szerokosci. Zakupilem nowe szpilki do kol bo byly za dlugie i kola bily. Dokrecilem na maksa wszystkie sruby od dystansow i kol. Wyjechalem na ulice i cos nadal ociera...co to moze byc? Jakiek dlugosci powinny byc szpilki do dystansow?
BOGUL

Re: Prioblem z kolami na dystansach

Post numer:#2  Postprzez Premierek » 4 cze 2015, o 11:00

nie bardzo mogę skumać o co konkretnie Ci chodzi.
Masz dystanse przykręcane? jeśli tak to śruby którymi przykręcasz dystanse do piasty nie mogą wystawać poza dystans za dużo, bo będą z tyłu ocierać o szczęki ręcznego a z przodu o zwrotnicę. Ja zazwyczaj obcinam śruby tak żeby po włożeniu w dystans wystawała z drugiej strony nie więcej niż 2 cm. Najlepiej weź suwmiarkę w rękę i zmierz ile tej śruby jest potrzeba.

Podobnie z śrubami którymi przykręcasz koło do dystansu. Tutaj najprościej jest przykręcić felgę do dystansu poza samochodem. Śruba powinna być schowana w dystansie najlepiej koło 1mm lub więcej. NIe może wystawać!.
Premierek

Post numer:#3  Postprzez Robcio_ » 4 cze 2015, o 18:55

Czytając Twoj post wnioskuję że masz komplet Alpin od Bona ?

Skoro u niego działało to i u Ciebie powinno, które szpilki kupiłeś nowe ?
Darki i taty tuning WARIATY
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring
Silnik: M57TUD30

Post numer:#4  Postprzez pchelabmx » 7 cze 2015, o 11:31

standardowa długość śruby to 26mm. Dając dystans np.10mm długość śrub zwiększa się o 10mm, czyli 36. Tyle ile dajesz dystansu, o tyle mają być dłuższe śruby! Nie więcej bo będzie ocierać, albo wcale nie będzie się kręcić i jeszcze coś urwie.
pchelabmx

Post numer:#5  Postprzez Robcio_ » 7 cze 2015, o 12:01

Jestem po montażu dystansów od Premierka, i tak jak mówi mierzysz tniesz i musi działać.

Powiem szczerze że sam przycinałem je po kilka razy żeby nie uciąć na raz za dużo. I wszystko działa, wczoraj założyłem zrobiłem ponad 300 km przy różnych prędkościach i jest ok ;)
Darki i taty tuning WARIATY
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring
Silnik: M57TUD30

Powrót do Felunek & Opony