[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Check panel

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez Iro » 17 paź 2007, o 23:55

A nie na odwród? Jak mi pompa oleju się kończyła to po rozgrzaniu sinika i na wolnych obrotach zapalała sie kontrolka na desce. Na panelu checka nie paliła sie, po podłączeniu akumulatora (po wymianie smoka) zapaliła się na checku, dolałem oleju i zgasła i jest wszystko ok.
Iro

Post numer:#17  Postprzez yoshi » 18 paź 2007, o 17:48

oki już wiem w czym problem :)
na zegarach świeciła mi sie Inspekcja, jak zdjąłem klemy to pewnie check dostał info, że trzeba oliwę zmienić i stąd ten problem, bo kontrolka zgasła razem z inspekcją :)
yoshi

Post numer:#18  Postprzez Iro » 18 paź 2007, o 18:18

Dokładnie, a ten check i inspekcja to dobra sprawa, ale czasami może człowieka wyprowadzić z równowagi.
Iro

Problem z checkiem (komputerem pokładowym) Kennenzeichenbele

Post numer:#19  Postprzez Andrzejw » 22 paź 2007, o 23:25

Kennenzeichenbeleuchtung Pali mi się cały czas czyli ta diopda od tablicy rejestracyjnej,żarówki ok.Kiedyś mi sie jeden przewód od lampki prawej rejestracji do masy i szybko wyłączyłem światła bo aż zegary mi przygasły. Zlokalizowałem usterke i poprawiłem ale od tej pory świeci sie dioda na komputerze.Jak to naprawić i gdzie szukać usterki,z kąd komputer bierze sygnał ze zarówka nie działa,czy to z opru bierze.Proszę o pomoc bo denerwóje mnie to ze jak włącze światła to zapala sie ta usterka(Kennenzeichenbeleuchtung)
i musze ten test naciskać Pomocy!!! :mad2:
Dzieki z góry Pozdrawiam Andrzejw.
Andrzejw

Post numer:#20  Postprzez lupanet » 23 paź 2007, o 06:06

Kup nowe zarowki i przeczysc styki. U mnie to pomoglow STOPIE, a zarowki byly dobre :duh:
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

świec...ące sie na panelu check kennzeichenl.(Tablica rej)

Post numer:#21  Postprzez Andrzejw » 1 lis 2007, o 22:53

Witam mam problem,swieci mi sie caly czas ta kontrolka na komputerku koło lusterka ,ona jest od podswietlenia tablicy rejestracyjnej,wszystko działa i świeci a ona sie pali caly czas.Juz prubowalem roznych sposobow,odłanczałem kleme ,resetowałem inspekcje nawet sprawdzałem włącznik świateł.A zaczeło sie to od małego zwarcie plusa od lampki rejestracji(prawej) jada az przygasly mi zegary,bezpiecznik sie nie spalił bo prawdopodobnie byl za duzy,ale jak to zauwarzylem to zaraz swiatla wylaczylem,zrobilem to zwarcie i nic kontrolka sie pali,nie wiem gdzie szukać,z ąd ten check bierze informacje ze jest spalona zarowka?Może z wócznika świateł.
Proszę o pomoc.
Dzieki z góry,Pozdrawiem.
Andrzejw

Post numer:#22  Postprzez Menl » 1 lis 2007, o 22:59

wystarczy ze masz dwie rozne zarowki o roznej mocy i bedzie sie swiecic blad na komputerku. kup obie takie same i zobacz czy bedzie ok.
poza tym przeczysc dokladnie styki mocowan do zaroweczek...
Menl

Post numer:#23  Postprzez Andrzejw » 1 lis 2007, o 23:00

Ale żarówki sa te same co były przed tym zwarciem.
Andrzejw

Post numer:#24  Postprzez Menl » 1 lis 2007, o 23:36

ale wyczysc styki, wymien zarowki bo to koszt okolo 1-2 zl. odepnij sam czek nad lusterkiem.
jak nie pomoze to masz gdzies zwarcie nizej czyli w okablowaniu :?
Menl

Post numer:#25  Postprzez KosMon » 23 mar 2008, o 00:29

Mam pytanie, kupiłem etke - świeci się check, nie świecą sie lampki kabiny i nie kreci sie obrotek - od czego zacząć ??
KosMon

Post numer:#26  Postprzez Adrian » 23 mar 2008, o 11:12

KosMon napisał(a):Mam pytanie, kupiłem etke - świeci się check, nie świecą sie lampki kabiny i nie kreci sie obrotek - od czego zacząć ??

Od sprawdzenia bezpieczników.

Wykaz bezpieczników
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#27  Postprzez KosMon » 23 mar 2008, o 13:00

Adrian napisał(a):Od sprawdzenia bezpieczników.

Wykaz bezpieczników

ok ,dzieki jutro zaglądne :)
KosMon

Post numer:#28  Postprzez maruda » 23 mar 2008, o 20:20

Podepne sie pod temat.

Bardzo czesto na check panelu wyskakuja mi rozne pozycje. najczesciej swiatlo stopu, plyn od spryskiwaczy i plyn w ukl. chlodzenia. Za klazdym razem jak odpalam samochod swieca mi sie te swiatelka. Czasami tylko gasnie kontrolka od swiatla stopu.
Gdzie szukac przyczyny?? Bo nawet nie wiem od czego zaczac.
Oczywiscie swiatla działaja i płyny są.
Mam mała choinke w samochodzie przez te swiatełka.
maruda

Post numer:#29  Postprzez jackx-36 » 23 mar 2008, o 20:43

1. stop działa normalnie , tak ma byc ze podczas uruchamiania komtrolka sie pali i gasnie po wciśnieciu pedału hamulca, czujnik sprawdza w tedy czy żarówka nie jest przepalona, jezeli nie gasnie to żarówka spalona albo brak "kontaktu" na stykach żaróka/oprawka
2. jezeli płyny masz w normie a kontrolki nie gasna to najprawdopodobniej walnięte są czujniki w a. zbiorniczek wyrównawczy b. zbiornik płynu do spryskiwaczy
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#30  Postprzez lupanet » 24 mar 2008, o 10:54

Warto tez sprawdzic czy sa w dobrej pozycji te czujniki. U mnie jeden mechanik stwierdzil ze wtyczka od czujnika przy plynie spryskiwaczy nie ladnie wystaje do gory i go przekrecil na bok. Troche naglowilem sie zeby do tego dojsc :P
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie