Witam,posiadam przekaźnik opóźnionego wyłączania świateł w kabinie Moje pytanie czy coś takiego da się zamontować w tzw "gołej" e30 tzn bez elektryki szyb,centralnego itp.?
Cześć Ściągnij lewą maskownicę głośnika przedniego i zobacz pod głośnikiem na wiązce idącej do wnętrza progu. Powinieneś mieć kość pod sterownik centralnego zamka i obok kość do przekaźnika. Jak tam wepniesz "ściemniacz" i teraz rozprujesz od tej kości trochę izolacji to zobaczysz że 2 kable o różnych końcówkach konektorowych nie są nigdzie podłączone. Jednen wpinasz w krańcówkę drzwi a drugi łączysz z kabelkiem który wypiąłeś z krańcówki. Czy jakoś tak, bo robiłem to kilka lat temu. Pzdr
Udało Mi się w końcu za to zabrac i wszystko jest jak Kolega napisał,tylko mam jedną kośc wolną,po podłączeniu z którą ściemniacz nie działa Pytanie,czy to będzie od centralnego zamka a od opóźnionego wyłączania nie każdy model posiada,czy raczej wadliwy przekaźnik?
Kość od ściemniacza jest kwadratowa a od centralnego prostokątna i rozkład pinów jest zupełnie inny, nie wpiąłbyś przekaźnika. Ja mialłem w rękach kilka ori wygaszaczy a żaden nie działał. Dopiero jak kupiłem nówkę od forumowicza Pk999 to wszystko śmigało. Niestety nie logował się już dawno na forum. Szkoda bo kupiłbym znowu taki ściemniacz. Pzdr