[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[M20B27] nie odpala na zimnym, na ciepłym chodzi dobrze

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

nie odpala na zimnym, na ciepłym chodzi dobrze

Post numer:#1  Postprzez xAdam » 18 sty 2016, o 00:34

Witam, posiadam starą etę.
Wszystko było spoko dopoki nie zostawilem jej na 2-3 dni postoju, po czym nie chciala w ogole odpalic, costam jej wyszlo ale zaraz zgasla i smierdzialo benzyna, wiec wyjalem swiece, wysuszylem wlozylem spowrotem poczekalem 5h i dalej to samo, ponowiona proba tym razem na lpg - ten sam problem.
Odpaliła dopiero gdy kolega wzial mnie na hol i przy 20 kmh strzal ze sprzegla i zaskoczyla tylko ze musialem ja przez prawie minute trzymac na obrotach zeby nie zgasla, po tym chodzila przez 6 godzin zabawy w sniegu bez problemowo odpalała tez dobrze, co prawda nie przelaczalem na benzyne, ale wszystko bylo ok.
na drugi dzien jak auto ostygło ten sam problem. co to może być?
xAdam

Re: nie odpala na zimnym, na ciepłym chodzi dobrze

Post numer:#2  Postprzez CmK » 27 sty 2016, o 00:15

Jaki gaz tam masz?
CmK

Post numer:#3  Postprzez zielonooka » 28 sty 2016, o 16:42

U nas po tygodniowym postoju podczas bujania się łajbą po Mazurach też nie chciała odpalać. Padł czujnik Halla, może u Ciebie też to będzie on?
zielonooka

Post numer:#4  Postprzez xAdam » 29 sty 2016, o 14:02

gaz mam lovato, nie wiem ktorej generacjii, wiem tylko ze nie jest to sekwencja.
Chciałem tylko powiedziec ze po jakimś czasie z ciekawości, nudów i desperacji wsiadlem do auta, i sprobowalem odpalic. Odpaliła z małym problemem na lpg ale dala rade bez niczyjej pomocy. potem sprobowalem na benzynie, odpalila bez problemu :thu: .
Do teraz jezdze codziennie i caly czas odpala na benzynie zero problemu, nic nie zrobilem przy aucie, nie mam pojecia co to moglo byc... becia ma jakies damskie humorki? :cho:
xAdam

Post numer:#5  Postprzez CincinCm » 30 sty 2016, o 13:30

Czy wcześniej było mokro/zimno/śnieżnie, a teraz sucho?
CincinCm

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie