[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[M20B25] dusi si?,d?awi

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

dusi się,dławi

Post numer:#1  Postprzez chacko [325i] » 12 lut 2016, o 21:56

Witam mam problem z e30. opisze od początku:
Auto posiadam od roku, dwa tygodnie temu moja e30 gasła,prychała itp, dzięki pomocy brata podregulowaliśmy przepływomierz i efekt jaki udało się osiągnąć to ładnie trzymała obroty,wkręcała się do końca ale dużo wolniej jak powinna,spalanie 25l i uciekło duuuużo mocy (miałem wrażenie że mam 50KM).... zamówiłem pierwszą przepływke w której okazało się że klapka mocno się zacina, zamówiłem drugą (wydaje się być ok) i jest problem z wolnymi obrotami oraz przy dodawaniu gazu są dziwne dźwięki jakby powietrze odbijało w puszke filtra ale przyśpiesza normalnie :?
rzeczy które wymieniałem w ostatnim czasie (połowa stycznia)
-filtry i oleje
-pompa paliwa
-świece
-rozrząd
-regulacja zaworów
kilka miesięcy temu wymieniałem
-cały układ zapłonowy (przewody Ori)
-kpl uszczelek w całym silniku
-kpl układ chłodzenia

LPG brak, przepływke jaką kupiłem to końcówka 082....

podpowie ktoś w czym może być problem?
chacko [325i]

Re: dusi się,dławi

Post numer:#2  Postprzez kamil.k » 13 lut 2016, o 00:15

odłąćz akumlator na trochę i sprawdź czy to pomoże bo może potrzebny jest reset kompa

co do powietrze to może jakieś lewe powietrze albo kicha w dolot bo za uboga mieszanka.

sprawdź czy pompa paliwa ma dobre ciśnienie i wydajność
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez 3rob » 13 lut 2016, o 14:55

Witam,
Zrób auto test żaróweczką 5w pod pinem 12 kostka na podszybiu, w mootroniku pin 15, naciskasz 5x gaz w ciągu minuty i wybłyskuje ci kod (1444 -brak błędów - wtedy szukasz rzeczy typu lewe powietrze itp.) brak jakiegokolwiek kodu może świadczyć o uszkodzonym czujniku położenia przepustnicy lub awari kompa. całą operacje samodiagnozy masz opisaną na forach - miłej zabawy
Pozdro
3rob

Post numer:#4  Postprzez Pietrek » 16 lut 2016, o 14:17

Jaki masz kolor świec po tym grzebaniu w przepływce?
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez marjan325i » 20 kwi 2016, o 10:50

Podpinam się do tematu, mam identyczne objawy. Grzebałem w przepływce żeby jakoś wyregulować silnik bo dławił się przy dodaniu gazu. Teraz auto ledwo jedzie i nie wkręca się na obroty. Świece wymieniłem w tamtym tygodniu a wczoraj wykreciłem żeby zobaczyć jak wyglądają i są czarne takie mocno okopcone. Aha jak odpinam przepływkę na pracującym silniku to brak reakcji, silnik dalej pracuje. Myślicie że zepsułem przepływkę tym kręceniem?

-- Dodano 20 kwi 2016, o 09:50 --

Podpinam się do tematu, mam identyczne objawy. Grzebałem w przepływce żeby jakoś wyregulować silnik bo dławił się przy dodaniu gazu. Teraz auto ledwo jedzie i nie wkręca się na obroty. Świece wymieniłem w tamtym tygodniu a wczoraj wykreciłem żeby zobaczyć jak wyglądają i są czarne takie mocno okopcone. Aha jak odpinam przepływkę na pracującym silniku to brak reakcji, silnik dalej pracuje. Myślicie że zepsułem przepływkę tym kręceniem?
marjan325i

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie