[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Centralny zamek - problem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Re: Odp: Centralny zamek - problem

Post numer:#136  Postprzez Jerry » 13 lut 2015, o 08:31

Kurde to mam problem poniewaz u mnie nacisniecie tego mikrowlacznika powoduje zamkniecie zamkow. W poniedzialek rozbiore to na nowo i moze uda mi sie jakies fotki porobic. Bede musial powalczyc z ta blaszka przy mikrowl. musze ja tak podgiac zeby dynks powodowal wcisniecie mikrowl. Tylko nadal bedzie to tylko zamykanie. Tam jest tylko jeden mimrowlacznik?
Jerry
Uczeń

Moje BMW: 316
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Re: Centralny zamek - problem

Post numer:#137  Postprzez Skrzeku » 13 lut 2015, o 11:25

A jak nacisniesz drugi raz mikrowłacznik to sie otworza ? Tak tylko jeden na bebenek
Skrzeku

Post numer:#138  Postprzez Jerry » 13 lut 2015, o 12:28

Wlasnie jak naciskam drugi raz to jest dzwiek jakby chcial jeszcze raz zamknac juz zamkniete zamki. Swoja droga to dziwne troche ze takim dwuprzewodowym mikrowlacznikiem obslugiwane jest otwieranie i zamykanie. Przeciez on dziala na zasadzie jest przejscie (jak wcisniety) nie ma przejscia (jak zwolniony). Wiesz przyczyna moze byc gdzies indziej bo tak jak mowie odtwarzam instalacje po fachowcu. Tylko dziwi mnie ze z klapy wsio dziala (tylko tez dla mnie dziwnie bo przekrecam kluczyk w lewo otwiera przekrecam znow w lewo zamyka). Chyba bede musial sie dobrac do wlacznika w klapie i zobaczyc gdzie z niego sygnaly ida i porownac z drzwiami. Wydaje mi sie ze one powinny byc wpiete rownolegle w centralke.
Jerry
Uczeń

Post numer:#139  Postprzez Skrzeku » 13 lut 2015, o 12:42

Coś sterowac tym musi przeciez :)
Z pilota normalnie sie wszystko otwiera ?
Skrzeku

Post numer:#140  Postprzez Jerry » 13 lut 2015, o 13:47

Alarm jako ze dokladany zostawiam sobie na koniec - pilotem wlacze i wylacze alarm ale zamkiem mi nie steruje - mysle ze to kwestia podpiecia kabelkow ze sterownika alarmu do centralki zamka. Pomyslalem ze najpierw przywroce ori rozwiazanie zamka a pozniej zabiore sie za gadzety.

Widzisz wlasnie nie wiem jak otwieranie zamykanie moze byc sterowane jednym mikrowlacz.
Jerry
Uczeń

Post numer:#141  Postprzez Skrzeku » 13 lut 2015, o 17:08

No ten mikro włącznik wg. mnie powinien dawac sygnał do centralki
Skrzeku

Post numer:#142  Postprzez lackyyy » 12 mar 2015, o 20:07

Więc ja mam też mały problem;/ Nie wiem o co chodzi bo otwierając auto przez pilot samoczynnie otwiera się bagażnik. Sprawa jest o tyle uciążliwa że na parkingu muszę otwierać auto, zamknąć bagażnik i wówczas jechać. Jak wsiadam po 20 razy dziennie jest to uciążliwe;/ Nie wiem co robić.
lackyyy

Post numer:#143  Postprzez Pacher » 16 mar 2015, o 00:21

Oblukaj zamek od środka, dlaczego gdy siłownik centralnego ciągnąc lub pchając drut zwalnia zamek. Może wystarczy przekręcić inaczej bębenek zamka?
Pzdr

-- 25 sie 2015, o 18:03 --

Hejka
Teraz ja z problemem centralnego, może ktoś miał coś takiego:
drzwi kierowcy zamykają i otwierają wszystkie zamki z kluczyka, a drzwi pasażera i bagażnik po przekręceniu bębenka, schodzą w dół wszystkie rygle i momentalnie wędrują w górę. Podmiana siłownika i tego mikrowłączniczka u pasażera nie pomogła.
O co chodzi?
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25

Post numer:#144  Postprzez algrab » 9 lis 2015, o 09:46

Jestem tu przypadkiem bo czego innego szukałem, ale skoro jestem, to odkopię:

- u mnie jest taki efekt jak któreś drzwi są niedomknięte; nie da sie zamknąc auta bo rygle idą w dół i zaraz w górę. Obojętnie czy operując z wkładki od str. kierowcy czy pasażera
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#145  Postprzez bmwmaniak » 9 lis 2015, o 09:55

no to chyba dobrze? zamek informuje ze nie sa do konca zamkniete drzwi. Mialem tak w e36
!! KUPIE LEWA TYLNA LAMPĘ CZARNA STARTEC !!

Obrazek
bmwmaniak
Stażysta

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25

Post numer:#146  Postprzez algrab » 9 lis 2015, o 10:22

Kolego mój post był w odpowiedzi na post kolegi wyżej :), gdzie problem wygląda tak jakby "system" centralnego "czuł" że któreś drzwi są niedomknięte. Szczęki zamka wchodzące w skobel na budzie mają 3 pozycje: otwarty-niedomknięty-zamknięty. Tak wygląda jakby u kolegi 3 posty wyżej któreś szczęki zostawały w pozycji "niedomknięty". Mimo iż zapewne trzaska wszystkimi 5-cioma drzwiami :)
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#147  Postprzez Jerry » 9 mar 2016, o 22:36

Witam,
nadal walczę z moim zamkiem (była przerwa w działaniach ale wciąż jest lipa).
Postaram się opisać może ktoś jeszcze ma trochę cierpliwości :)

- zamkiem pasażera oraz klapy zamknę zamki, otworzyć już nie mogę (mam na myśli centralny bo kluczykiem otwieram pojedyńcze zamki);
- po podłączeniu mikrowłącznika w drzwiach kierowcy zamki się zamykają ale następuje efekt blokady zamków, nawet ręką nie mogę "dzyndzli" wyciągnąć, przekręcenie zamka w klapie powoduje zwolnienie blokady w tylnych drzwiach, pasażera nadal zablokowane. Rozpięcie złącza od mikrowłącznika drzwi kierowcy powoduje zwolnienie blokady i stan jak w pkt wyżej.

Muszę napisać iż instalka centralnego była w naprawie u "fachofca" który ją pociął dokładając dodatkowe przekaźniki (podejrzewam, że zmostkowane zostały przekaźniki z modułu centralki), tak więc po zakupie innej centralki i przywróceniu połączeń wg kolorów oraz polutowaniu złącza drzwi kierowcy-buda na nowo na innych kostkach (ori się rozsypało) mam stan jak powyżej opisałem.
Może ktoś będzie w stanie pomóc albo zna kogoś z dolnośląskiego kto by to ogarnął bo mnie to nerwa robi strasznego.

Pozdro

(jak trzeba coś sprawdzić, zmierzyć to piszcie :) )
Jerry
Uczeń

Post numer:#148  Postprzez mattim » 10 mar 2016, o 12:31

Ja bym podmienił mikrowłącznik ze strony pasażera w miejsce kierowcy, może to on jest uszkodzony. Zamykając mikrowłącznikiem słychać takie dociągnięcie i "odpuszczenie". Może Ci nie odpuszcza i cały czas jest w stanie zamykania.
mattim
Moderator

Moje BMW: 323i
Silnik: M20B23
Kolejne BMW: _____
Silnik: MxxBxx

Post numer:#149  Postprzez Jerry » 10 mar 2016, o 13:59

To jest mysl. Sprobuje moze kupic drugi mikrowlacznik i podmienic. A z otwieraniem jak dzialac? Po odlaczeniu mikrowlacznika w drzwiach kierowcy nadal wkladka pasazera ani klapa nie otworze
Jerry
Uczeń

Post numer:#150  Postprzez mattim » 11 mar 2016, o 10:31

Jerry napisał(a):To jest mysl. Sprobuje moze kupic drugi mikrowlacznik i podmienic. A z otwieraniem jak dzialac? Po odlaczeniu mikrowlacznika w drzwiach kierowcy nadal wkladka pasazera ani klapa nie otworze

Nie kupuj drugiego tylko odłącz swój i sprawdź czy się otwierają.
mattim
Moderator

Moje BMW: 323i
Silnik: M20B23
Kolejne BMW: _____
Silnik: MxxBxx

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie