[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

jaka żarówka ? Pokrętła

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

jaka żarówka ? Pokrętła

Post numer:#1  Postprzez Globi » 24 maja 2007, o 12:31

Witam jak w temacie chyba sie spaliła żarówka podświetlająca to pokrętło ciepłe-zimne powietrze i suwaki nie świeca sterowania nawiewami jakiego rodzaju tam sa żarówki i gdzie je znaleźć i co rozkręcić ? Pozdrawiam
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 24 maja 2007, o 12:54

są to male bezczopowe żarówki 12V(budowa tych zarówek jest taka sama jak od świateł pozycyjnych tylko że są malutkie) i mozna je kupic no na prawie każdej stacji benzynowej.
musisz rozkręcic i dostac sie za ten cały panel.
1. dwie śrubki od spodu na łączeniu osłony lewarka a deski rozdzielczej ( od przodu w tym zagłebieniu za popielniczką)
2. jak masz to wyjmij radio będzie prościej
3. wyjąc klawisze od awaryjnych i podgrzewania szyby , tam są ukryte następne dwie śrubki
4. mozna jeszcze odkręcić suwaki od nawiewów, delikatnie zdejmując osłonke przy suwakach,( mozna to zrobić jak sie przyjzysz to z boku nawet będzie zagłebienie na śrubokret albo coś takiego ) pod spodem sa ukryte cztery śrubki

no i jak Ci sie to wszystko uda to sie dostaniesz do żaróweczek, wymień od razu wszystkie bedzie święty spokuj na przyszłość :duh:

P.S.

przed skręceniem upewnij sie że wszystko ładnie świeci :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Globi » 25 maja 2007, o 01:24

ok dzięki za tak szczegółowa wypowiedz rozbierałem to juz bo oryginalnie M10 nie ma zegarka a ja sobie zamontowałem :D no tak sie zastanawiam czy muszę to wszystko chodzi głównie o linki rozbierać żeby sie dostać do tych żarówek a jak składałem to nie zwracałem uwagi w którym miejscu jest ta od podświetlenia pokrętła ale ok będę walczył bo wieczorem wkurza to :mad2: Pozdrawiam
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#4  Postprzez Monika » 25 maja 2007, o 14:45

Globi, z tego co wiem to M10 ma oryginalnie zegarek przy 1,8; w 1,6 tam gdzie przy zegarach zamiast obrotomierza jest zegar to faktycznie obok radia nie ma zegraka :D
Monika

Post numer:#5  Postprzez Globi » 25 maja 2007, o 21:20

Monika napisał(a):Globi, z tego co wiem to M10 ma oryginalnie zegarek przy 1,8; w 1,6 tam gdzie przy zegarach zamiast obrotomierza jest zegar to faktycznie obok radia nie ma zegraka :D

tylko co jest najśmieszniejsze ze ja mam obrotomierz ale nie było zegarka ale teraz juz jest :D zastanawiam sie czy sobie nie zamontować w przyszłości bord computer. Narazie mam zegarek :) Pozdrawiam
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Powrót do Elektryka & Oświetlenie