[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Elektryczne szyby, kilka pytań.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Re: Elektryczne szyby, kilka pytań.

Post numer:#346  Postprzez damek_e30 » 18 maja 2016, o 05:49

OK dzięki :)
damek_e30

Post numer:#347  Postprzez Kondzi » 20 maja 2016, o 11:14

Mam pytanko :) chce zrobic w sedanie tyknie szyby elektryczne i mam problem, czy przyciski są na tunelu środkowym i w drzwiach tylnich czy jak?
Kondzi

Post numer:#348  Postprzez Robcio_ » 20 maja 2016, o 22:18

Dokładnie tak
Darki i taty tuning WARIATY
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring
Silnik: M57TUD30

Post numer:#349  Postprzez Kondzi » 20 maja 2016, o 23:41

Rozbierając auto do blacharza jak ściągnąłem środkowy tunel to mam tam jakieś dwie dodatkowe wtyczki obstawiam ze są one do tylnich szyb, a wtyczka na drzwi? Trzeba dorobić czy tez jest gdzieś schowana? Tylko nie zgadza mi sie cos, bo dorabiając elektryczne szyby trzeba tez dorobić bezpiecznik, czy to wszystko jest już fabrycznie jest przygotowane?
Kondzi

Post numer:#350  Postprzez Pacher » 21 maja 2016, o 15:23

Wiązka tylnych szyb jest podłączona do wiązki przednich. Zobacz sobie czy masz wiązki drzwiowe tylne przystosowane pod elektrykę, jak są to będziesz miał pustą kostkę pod tapicerkami.
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Kolejne BMW: 325i

Re: Elektryczne szyby, kilka pyta?.

Post numer:#351  Postprzez 1zwierzu6 » 7 paź 2016, o 10:11

Witam
Pewnie już było, ale chciał bym się dowiedzieć czy zamontuję do wąskiej lampy coupe przedlifta, elektryczne szyby z coupe szerokiej ?
1zwierzu6
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Re: Elektryczne szyby, kilka pyta?.

Post numer:#352  Postprzez THCulture » 7 paź 2016, o 14:44

1zwierzu6 napisał(a):Witam
Pewnie już było, ale chciał bym się dowiedzieć czy zamontuję do wąskiej lampy coupe przedlifta, elektryczne szyby z coupe szerokiej ?

Z szerokiej podnośniki starego typu podejdą do wąskiej, nowszego typu już nie, chyba, że wymienisz szyby.
THCulture

Post numer:#353  Postprzez Scorpi » 30 gru 2016, o 02:44

Planuję wyposażyć swoją szeroką E30 w elektryczne szyby. Teoretycznie mam już komplet, podnośniki, chyba kompletne wiązki i przyciski. Natomiast chciałem zapytać czy jeżeli fabrycznie był zamontowany elektryczny szyberdach to jest szansa że wiązki przynajmniej w kabinie będą już poprowadzone? Jeśli tak, to gdzie mam ich szukać? Z tego co wyczytałem tutaj, to wtyczki na przyciski będą pod wykładziną w okolicach tunelu środkowego, a do drzwi gdzieś za głośnikami, mam rację?
Scorpi

Post numer:#354  Postprzez Pacher » 30 gru 2016, o 08:01

Jak masz elektryczny szyber to masz niebieski przekaźnik nad nogami kierowcy od którego odchodzą kable z pinami pod które masz podłączyć wiązkę kabinową elektrycznych szyb i to wszystkie udogodnienia, wiązki kabinowej elektryki szyb na 99% nie będziesz miał.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Kolejne BMW: 325i

Projekt: elektryczne szyby DIY

Post numer:#355  Postprzez sirmiska » 7 lut 2017, o 01:02

Od jakiegoś czasu wymyśliłem sobie projekt "wyprodukowania" zestawu do elektrycznych szyb.
Dysponuję niezbędnym oprogramowaniem i narzędziami do tego celu. Staram się w miarę możliwości wykonać wszystko sam przy pomocy między innymi drukarki 3D - więc nie są problemem nawet wtyczki. Największym kosztem przedsięwzięcia były ( bo już mam na stanie) przyciski - 6 sztuk. Na silniczki planuję zastosować te które były w jeep cherokee libery - ich montż będzie polegał na roznitowaniu mechanizmu na korbe i (analogicznym co do wąskiej lampy) wstawianiu silniczka razem z dodrukowaną pokrywką. U mnie zadanie jest prostsze, gdyż jako posiadacz centralnego zamka część wiązki jest już na swoim miejscu. Niestety nie wszystko jestem w stanie wykonać sam nie mając przed oczami prawdziwej wiązki elektrycznej. W związku z tym mam kilka pytań (z pewnością pojawią się nowe):

link do zdjęć https://drive.google.com/open?id=0B-slf ... m5LeTg2cUk
Pytania
1. wymiary wtyczki męskiej el. szyby - brakuje mi pewności co do jej ogólnej średnicy, wymiarów rowka na oring oraz samego oringu - moje wymiary w linku.

2. Wymiary wtyczki męskiej "Q" w accessory connector (to ta od szyb), oraz jeśli ktoś wie to jaki pin tam jest zastosowany(dxL lub numer oem), tak z tym mogę sobie poradzić sam mierząc częśc żeńską wtyczki i odejmując grubość na luz aby gładko wchodziło, ale gdyb ktoś miałby to akurat na wierzchu to bardzo proszę.

3 jak wygląda wtyczka łącząca wiązkę drzwitylnych z resztą (kilka zdjęćobu stron)?
sirmiska

Post numer:#356  Postprzez kucin » 12 kwi 2017, o 12:55

Pytanko bo fotki wygasły.
Czy ktoś może podrzucić fotkę zamontowanego mechanizmu el szyb w szerokiej Coupe?
Mechanizmy różnią się między nadwoziem touring/sedan/coupe ?
kucin

Post numer:#357  Postprzez Stammek » 13 kwi 2017, o 10:59

sedan,coupe i touring maja takie same mechanizmy...ostatnio zakladalem z touringa do coupe i wszystko grało.

Tylko cabrio ma inne mechanizmy.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Poprzednia strona