Od jakiegoś czasu wymyśliłem sobie projekt "wyprodukowania" zestawu do elektrycznych szyb.
Dysponuję niezbędnym oprogramowaniem i narzędziami do tego celu. Staram się w miarę możliwości wykonać wszystko sam przy pomocy między innymi drukarki 3D - więc nie są problemem nawet wtyczki. Największym kosztem przedsięwzięcia były ( bo już mam na stanie) przyciski - 6 sztuk. Na silniczki planuję zastosować te które były w jeep cherokee libery - ich montż będzie polegał na roznitowaniu mechanizmu na korbe i (analogicznym co do wąskiej lampy) wstawianiu silniczka razem z dodrukowaną pokrywką. U mnie zadanie jest prostsze, gdyż jako posiadacz centralnego zamka część wiązki jest już na swoim miejscu. Niestety nie wszystko jestem w stanie wykonać sam nie mając przed oczami prawdziwej wiązki elektrycznej. W związku z tym mam kilka pytań (z pewnością pojawią się nowe):
link do zdjęć
https://drive.google.com/open?id=0B-slf ... m5LeTg2cUkPytania
1. wymiary wtyczki męskiej el. szyby - brakuje mi pewności co do jej ogólnej średnicy, wymiarów rowka na oring oraz samego oringu - moje wymiary w linku.
2. Wymiary wtyczki męskiej "Q" w accessory connector (to ta od szyb), oraz jeśli ktoś wie to jaki pin tam jest zastosowany(dxL lub numer oem), tak z tym mogę sobie poradzić sam mierząc częśc żeńską wtyczki i odejmując grubość na luz aby gładko wchodziło, ale gdyb ktoś miałby to akurat na wierzchu to bardzo proszę.
3 jak wygląda wtyczka łącząca wiązkę drzwitylnych z resztą (kilka zdjęćobu stron)?