Post numer:#1
przez Lysy97 _ » 13 lut 2017, o 15:44
Witam!!
Mam problem z moim m40 w gazie użyłem funkcji szukaj były dużo podobnych problemów ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Jak silnik stoi dłuższy czas np od 22:00 do 7:00 auto odpala bez problemu ale ma bardzo wysokie obroty czyli 2000 a na przepustnicy próbowałem go ustawić ale się nie da bo są zbyt niskie albo znów za wysokie. Znowu występuje dziura mocy auto jest mulaste do 2500 obrotów jeśli osiągnę już te obroty to następuje w jednym momencie przyspieszenie a jak wcisnę gaz w podłogę to znów słabnie i nie osiągnę większych obrotów niż 4000. Jeśli silnik się troszkę nagrzeje to znów nie trzyma obrotów i wariuje ras rosną do 2000 a raz spadają do 500 a jeśli się już nagrzeje to różnie bywa raz trzyma a raz nie. Jeśli odpalę auto po dłuższym postoje i pojadę do kolegi co mieszka 2km ode mnie jadę do niego na benzynie siedzę u niego jakieś 2h i auto nie chce odpalać muszę go trzymać na rozruszniku jakiś czas i końcu odpali ale wtedy jest straszny muł nie ma wogole mocy. Znów na gazie jak jest zimny to trzyma obroty a jak się zagrzeje to nie trzyma obrotów i strasznie wariuje ale silnik znowu jest na gazie mocniejszy nie wiem o co chodzi co może być tego wszystkiego przyczyną ? Znów jeśli auto dam na zapłon nie słyszę pompy paliwa. W aucie zostały wymienione świece i filtr paliwa. Tak na marginesie jeśli auto jest oddalone to wskaźnik chwilowego spalania powinien pokazywać 30litrów ? Wskaźnik jak jadę to działa pokazuje normalnie ale na postoju właśnie pokazuje 30 litrow. Pozdrawiam i proszę o jakieś wskazowki
Ostatnio edytowano 13 lut 2017, o 21:12 przez Lysy97 _, łącznie edytowano 1 raz