[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wariujacy silnik m40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Re: wariujacy silnik m40

Post numer:#16  Postprzez Lysy97 _ » 2 mar 2017, o 16:03

Pompa jest sprawna bo byłem u mechanika i mi sprawdził ale pęknięty jest regulator ciśnienia paliwa nowy kosztuje aż 850zł a do tego silnika tylko od e36 kosztuje tylko 150 zł to są inne regulator czy jak ?
Lysy97 _

Post numer:#17  Postprzez dzikuPL » 3 mar 2017, o 09:25

Lysy97 _ napisał(a):Pompa jest sprawna bo byłem u mechanika i mi sprawdził ale pęknięty jest regulator ciśnienia paliwa nowy kosztuje aż 850zł a do tego silnika tylko od e36 kosztuje tylko 150 zł to są inne regulator czy jak ?

Pasuje ;)

Szarpałem kiedyś na złomie takie regulatory za freeq, a większość okazała się sprawna :jum:

-- Dodano 3 mar 2017, o 09:26 --

Dla pewności jeszcze możesz porównać poglądowo czy to aby na pewno to samo :cool2:
dzikuPL

Post numer:#18  Postprzez Lysy97 _ » 3 mar 2017, o 10:11

Prawdopodobnie to bo z tego regulatora śmierdzi paliwem a on jest na podcisnienie i wydaje mi się i mechanikowi że to będzie to bo pompa daje aż 4 psi a powinno dawać 3 więc pewnie to będzie to i na kąpie pokazywało problem z wtryskami i chodź na paliwem nie jeździłem to mi uciekalo i prawdopodobnie dostawał drogą dawkę i go zależało i dlatego nie chciał palić i miał dziurę mocy :D
Lysy97 _

Post numer:#19  Postprzez dzikuPL » 3 mar 2017, o 12:10

W sumie kiedyś miałem podobną przypadłość w M42 z 4-5 lat do tyłu. To po prostu regulator już przepuszczał konkretnie i auto świrowało.

Dorwałem wtedy pierwszy na złomie za bodajże browara i bangla do dzisiaj :D
dzikuPL

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie