Powodem wyjęcia zegarów byłą świecąca się kontrolka zużytych klocków (były sugestie na forum, że ścieżka w zegarach)
No więc przy wyjęciu strzeliłem już beton, bo (nieświadomie) wyszarpałem z wtyku zieloną wtyczkę a wraz z nią pewnie tą czarną wtyczunię i teraz nie wiem w którym była gniazdku? i czy w ogóle była tam włożona.
Pojawia się więc pytanie:
Czy orientujecie się od czego to jest lub gdzie powinna być wtyknięta ta czarna wtyczunia? Od czego jest generalnie cała ta zielona wtyczka??

Kolejny temat to ten, że w moich zegarach jest gniazdo dla żółtej wtyczki, a z tego co zauważyłem to nie mam żółtej wtyczki. Na forum znalazłem info, że żółta wtyczka jest od OBC (ja mam analogowy zegarek). Jak widać na foto gniazdo żarówki kontrolki zużycia klocków ma ścieżki prowadzące właśnie do tego żółtego gniazda (piny zaznaczone niebieską kropką). Nie kumam w ogóle tego i tych pinów. Może przez brak wtyczki pali się ta kontrolka?

Chciałem jeszcze zapytać o te baterie w zegarach ER14250SE(3V) ..jaką funkcję dokładnie pełnią? Chyba się pokuszę o wymianę ich skoro zegary już na zew. i z tego co widzę są wlutowane. Dodam, że miałem jakoś nie dawno trzask z zegarami tj. wyłączył mi się licznik obrotów lecz co ciekawe wyłączyło się wtedy także i radio(!) ..Dziwne
Pomóżcie Panowie