[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pierścienie metalowe wokół reflektorów, renowacja

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Pierścienie metalowe wokół reflektorów, renowacja

Post numer:#1  Postprzez anthony » 14 kwi 2008, o 21:28

Witam, mam okazję doprowadzić do ładu oczka mojego auta i chciałem spytać czy ktoś zajmował się metalowymi pierścieniami wokół szkieł. Zastanawiałem się nad oddaniem do chromowania, żeby były jak lustro, ale fabrycznie aż tak chyba to nie było zrobione ? Trochę trudno mi sobie wyobrazić czy dobrze by wyglądało z takim połyskiem, czy nie powinien być jednak mat.
pozdrawiam
anthony

Post numer:#2  Postprzez PaWeLeK_E30 » 14 kwi 2008, o 21:44

Moim zdaniem chrom na to , to nieciekawy pomysł. Raczej nie będzie pasować :D
Jak dobrze pamiętam, to te pierścienie są aluminiowe i raczej nie da rady ich pochromować :D

Papier ścierny i ładny jasny spray do metalu. ( ja malowałem takim do felg alu ) Wyszło bardzo ładnie, wcześniej jeden dzień miałem pomalowany czarny mat, ale nie podobały mi się w ten sposób zrobione lampy.
PaWeLeK_E30

Post numer:#3  Postprzez strongman2 » 14 kwi 2008, o 22:14

witam!
z tego co kojarzę to pierścienie były w różnych kolorach. Ja przynajmniej spotkałem się z czarnymi, lakierowanymi na srebrno i chromowanymi.
Sam mam chromowane i kiedyś je przeleciałem pastą polerską i są naprawdę lustra a o efekcie nie muszę mówić!
strongman2

Post numer:#4  Postprzez anthony » 14 kwi 2008, o 22:29

strongman2 napisał(a):Sam mam chromowane i kiedyś je przeleciałem pastą polerską i są naprawdę lustra a o efekcie nie muszę mówić!

O widzisz, masz może dostępne jakieś zdjęcie ?
pozdr.
anthony

Post numer:#5  Postprzez zygi1066 » 14 kwi 2008, o 23:20

PaWeLeK_E30 napisał(a):Moim zdaniem chrom na to , to nieciekawy pomysł. Raczej nie będzie pasować :D
Jak dobrze pamiętam, to te pierścienie są aluminiowe i raczej nie da rady ich pochromować :D

Papier ścierny i ładny jasny spray do metalu. ( ja malowałem takim do felg alu ) Wyszło bardzo ładnie, wcześniej jeden dzień miałem pomalowany czarny mat, ale nie podobały mi się w ten sposób zrobione lampy.

chromować się nie da, ale jak masz alu, to papier 180, 320, 400 a na koniec 60 albo 800 na mokro, auto-max, lub farecla i bedzie połysk aż ogolić się bedziesz mógł.
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Elektryka & Oświetlenie