QJaw napisał(a):A ja zawsze myślałem ze radio się wyłącza bo ma za mocne głośniki i zapobiega temu zeby sie samo nie spaliło
a dlaczego radio miałoby się spalić od mocnych głośników?? nie znam się ale tak sobie myślę że to wzmak z radia daje moc na głośniki anie głośniki na radio.
Post numer:#20przez matisik » 20 kwi 2008, o 16:07
głośniki chcą dużo prądu to radio im daje ile może, aż wkońcu nie ma czym się zasilać. Tak się dzieje jak ma się słabe radio i dobre głosniki. Miałem tak w poprzednim autku - radio 4x 30W, robiłem głośniej to nagle podświetlenie radia słabło a przy mocniejszym basie radio się wyłączało.
no tak, ale ja mam radio 4x50 a głośniczki firmowe, o ile dobrze kojarze to chyba one są 20 watowe więc sytuaja odwrotna. jak daję głośniej to mi nic w radiu nie przygasza tylko się od razu wyłącza.
Post numer:#22przez czort e34 » 21 kwi 2008, o 17:47
luki77 napisał(a):no tak, ale ja mam radio 4x50 a głośniczki firmowe, o ile dobrze kojarze to chyba one są 20 watowe więc sytuaja odwrotna. jak daję głośniej to mi nic w radiu nie przygasza tylko się od razu wyłącza.
ewidentnie brakuje radiu pradu, cos z zasilaniem musi byc nie tak
Post numer:#25przez matisik » 23 kwi 2008, o 17:56
ktoś już o tym mówił że to mogą być zwarcia na kablach głośnikowych, ja tak miałem ale z tubą w bagażniku, wyłączała sie na chwilke, okazało sie ze kabelki się stykały