[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Boczne kierunki...

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Boczne kierunki...

Post numer:#1  Postprzez bbdawiad » 22 kwi 2008, o 20:22

Witam!
Mam takie pytanie czy ktoś z Was próbował założyć kierunki boczne do e30, chodzi mi o takie jak ma ten trumniak na tym zdjęciu:

Obrazek

Jeżeli ktoś to już przechodził to dużo kombinowania jest z tym?? tzn domyślam się, że trzeba wiercić dziurę, i gdzie się podpiąć??
bbdawiad

Post numer:#2  Postprzez Adrian » 22 kwi 2008, o 20:25

Tak informacyjnie to te kierunki były seryjnie montowane w niektórych E30.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez Waski » 22 kwi 2008, o 21:07

wersja amerykańska takie ma w standardzie
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=10
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#4  Postprzez mnogal88 » 22 kwi 2008, o 21:14

Też myślałem nad tymi kierunkami....Co sądzicie o rzemiośle z alledrogo??? http://allegro.pl/item346620045_bmw_e36 ... od_ss.html
mnogal88

Post numer:#5  Postprzez DavMc » 22 kwi 2008, o 21:15

bbdawiad, wycinasz czymś dziury
dobrze mieć taki oryginalny błotnik żeby powierzyć w których miejscach
konserwujesz to konkretnie żeby nie gniło (cięcie)
i kupyjesz np z allegro boczne kierunki do e30

tutaj było coś wspomniane
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=2354& ... unkowskazy
Ostatnio edytowano 22 kwi 2008, o 22:32 przez DavMc, łącznie edytowano 1 raz
DavMc
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Adrian » 22 kwi 2008, o 21:20

mnogal88 napisał(a):Też myślałem nad tymi kierunkami....Co sądzicie o rzemiośle z alledrogo??? http://allegro.pl/item346620045_bmw_e36 ... od_ss.html

Co Ty chcesz choinkę z E30 zrobić :?: Jeśli boczne kierunki to plastik wokół nich musi być czarny.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20

Post numer:#7  Postprzez bbdawiad » 22 kwi 2008, o 21:39

Dzięki wszystkim za odp.

Ciekawe to info Waski z tą amerykańską wersją nie przypuszczałbym, że one mają te kierunki.

Co do tych chromów to kiepsko wygląda, no ale to kwestia gustu, ja tam raczej myślę o dymionych z czarnymi ramkami, najładniejsze mi się wydają.

Dzięki DavMc za wskazówki, fakt dobrze by było mieć wzór w postaci takiego oryginalnego błotnika no ale wątpie żebym taki dorwał najwyżej będe bardzo uważnie wzorował się zdjęciami :D jakiś układ współrzędnych itp. :P

I na koniec chciałbym też się dowiedzieć tego co DavMc w swoim temacie jak to będzie z tym podłączeniem i czy będą jakieś zmiany w częstotliwości migania czy nie ma to znaczenia zbytniego.

Pozdrawiam!
bbdawiad

Post numer:#8  Postprzez mnogal88 » 22 kwi 2008, o 21:45

Nie chce sreberka wokół kierunków dałem tylko przykład pierwszych lepszych....
mnogal88

Post numer:#9  Postprzez matisik » 22 kwi 2008, o 21:47

ja miałem w sedanie takie, ale po co to?! Jak już bierzesz to lepiej na szrocie poszukać oryginałów
matisik

Post numer:#10  Postprzez DavMc » 22 kwi 2008, o 22:32

To już kwestia gustu co kto i jakie woli...

Byleby nie tobić festynu, najlepiej jakieś clear - black lub białe tak jak na fotce którą wrzuciłeś.
Co do częstotliwości mrugania, to niby nie powinna się zmienic,
ale coś mi się wydaje że będą troszkę wolniej mrugały - większy opór
(sytuacja odwrotna do tego jak się spali jakaś żaróweczka - mrugają bardzo szybko).

Najlepiej zrób tak że podłącz prowizorycznie czy do przednich czy do tyknych kierunków żaróweczki odpowiadające im i zobaczysz co będzie,
ale myślę, że bez testowania nie będzie się nic złego działo...

a co do tej lokalizacji na błotniku to napewno ktoś z forum kto ma takie kierunki na aucie
mógłby Ci fotkę zrobić czy zmieżyć ile jest to nich od listwy na błotniku i np od szpary między błotnikiem a drzwiami.

pozdr
DavMc
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez KAWUŚ » 22 kwi 2008, o 22:48

Ja uważam ze jesli ich nie ma to dobrze... Auto jest czystsze, a jeśli są to juz niech sobie będą... :)
KAWUŚ

Post numer:#12  Postprzez jackx-36 » 23 kwi 2008, o 14:37

boczne kierunki w przypadku E30 to nie jest ani rzecz gustu czy widzimisie , przynajmniej w naszym prawie o ruchu drogowym, boczne kierunki powinno sie założyc w przypadku gdy jest zamontowany hak holowniczy
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez zygi1066 » 23 kwi 2008, o 16:09

ja tam nie widze sensu dziurawic blaszki jakimiś świecidełkami.
B-E-Z S-E-N-S-U!!!
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#14  Postprzez bbdawiad » 23 kwi 2008, o 16:56

A dla mnie jest " B-E-Z-S-E-N-S-U!!!" pisanie takich postów jak Ty zygi1066 mój post nie miał na celu wyciągnięcia od Was opinii na temat tego czy ładnie czy nie ładnie, tylko chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał już z tym doczynienia i czy wie jak to zrobić dobrze. Chcę mieć te kierunki i nie obchodzi mnie to czy komuś się to podoba czy nie ważne żeby mi się podobało i koniec!. Wiadome w coupe czy sedana bym nie włożył tego bo faktycznie by to się mijało z celem ale do kombiaka to pasuje moim zdaniem. Następna rzecz jakbym chciał mieć świecidełka na samochodzie to bym sobie załozył wieś-neony pod spód lub w przedniego grilla, a te kierunki moim zdaniem są i estetyczne i pratyczne. Co do wypowiedzi jackx-36 to nawet przemawia to za bo mam hak, a nawet jakbym go nie miał to boki i tak bym założył. I takie moje pytanko czy ktoś mógłby mi zrobić zdjęcie błotnika z tym kierunkiem żebym miał jakiś schemat żeby to zrobić u siebie?.

Pozdrawiam!
bbdawiad

Post numer:#15  Postprzez zygi1066 » 23 kwi 2008, o 18:32

bbdawiad , forum służy między innymi do wyrażania opinii... Ja wcale nie mówie że masz nie zakładać kierunków. Jak chcesz możesz nawet siatex założyć. mnie to rybka!
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie