[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

brak napięcia na pompie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

brak napięcia na pompie

Post numer:#1  Postprzez toots » 8 kwi 2008, o 18:54

Witam
Nie ma napięcia na pompie paliwa.
Może mi ktoś napisać przez co przechodzi napięcie zanim dotrze do pompy?
I może ktoś napisać jak poprowadzić nowy przewód z napięciem na pompę.
tzn. gdzie mam sie podpiąć? pod stacyjkę czy pod co i jak dalej idzie droga?
Jeżeli to coś pomoże to silnik M10B18
Pozdrawiam
toots

Post numer:#2  Postprzez ardim » 8 kwi 2008, o 21:33

Napweno "przechodzi przez" bezpiecznik. Sprawdź nr. 11, to od pompy jest.
ardim

Post numer:#3  Postprzez lupanet » 9 kwi 2008, o 06:00

I przekaznik ktory znajduje sie pod czarna puszka z lewej strony auta gdzies kolo przeplywki, na 100% nie pamietam ale chyba srodkowy jest od pompy.
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez toots » 9 kwi 2008, o 07:56

Jeżeli chodzi o przekaźnik, to jest dobry w 100% bo podmieniałem od kolegi i też nie było napięcia.
Natomiast bezpiecznik jest cały, ale nie sprawdzałem czy jest na nim napięcie.
Dziś to zrobię.
toots

Post numer:#5  Postprzez wrona » 11 kwi 2008, o 01:45

a podmieniałeś odpowiedni przekaźnik??? w m10 od pompy jest ten wysoki czarny... występował tylko w m10 i starym m20 (chyba do 85 roku w m20 ale miał inne nóżki - w m20 podłużne w m10 okrągłe )

pozdro
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez toots » 14 kwi 2008, o 07:13

tak podmieniałem przekaźnik pompy i dalej nic.
Ale doszedłem do tego ze nie mam "prądu" na bezpieczniku od pompy paliwa.
to teraz mi zostało sprawdzić skąd jest brany prąd i co najwyżej to poprowadzić go od nowa. może odpali
toots

Post numer:#7  Postprzez Wilkuu » 14 kwi 2008, o 22:46

Ja u siebie mialem podobne cyrki z pompa , nie bylo na niej napiecia co by nie robic , w wiekszosci auto po przekreceniu kluczka pompa zaczyna chodzic u mnie jest tak ze pompa chodzi dopiero przy odpalaniu , nie wczesniej a podczas jazdy przy dodaniu dgazu pompa nabiera wiekszych obrotow , podepnij do swojego auta inna pompe moze zadziala u mnie tak wlasnie bylo ze dopiero podmiana pompy uzdrowila auto a pradu na stykach tez niby nie bylo
Wilkuu
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez WÓJEK » 20 kwi 2008, o 00:04

mieliśmy dwa razy przypadek przerwanego przewodu od pompy paliwa w oby e30 dosłownie obok fotela kierowcy

sprawdź miernikiem czy masz przejście z przekaźnika do pompy paliwa

możesz zrobić bez problemu pompke na stałe + od pompki podłanczasz pod z tego co pamietam zielony przewód od stacyki (fioletowy to jest pierwsza pozycja)

Wrona w e30 były przekaźniki od pompki zwykłe czyli pompka zaczynała pompowac dopiero przy rozruchu i te wysokie że pompka po przekreceniu na zapłon podpompywała paliwo
WÓJEK

Post numer:#9  Postprzez OpTo » 30 kwi 2008, o 13:58

a nie zapomniałeś kolego może o "pstryczku elektryczku" ?? Ja u siebie tak miałem padła mi pompa kupilem nową wymieniliśmy a tu nic zero prądu, elektryk zęby zjadł i dopiero po jakiś dwóch tygodniach przypomniało mi sie o nim ;) magiczny dotyk i śmigała aż miło ;)

Swoja drogą kable ciągłem nowe bo stare były już przetarte.
OpTo

Post numer:#10  Postprzez Dymi » 18 lis 2008, o 01:25

U mnie z kolei padniecie zasilania pompy (brak napięcia na bezpieczniku) było spowodowane skorodowanym/utlenionym przewodem przy klemie akumulatora. Na gazie śmigał :)
Dymi

Post numer:#11  Postprzez ..::MaTiM40::.. » 21 lut 2009, o 16:19

tez mam problem z napieciem na pompce:/ czy w silniku m40 pod kierownica byl seryjnie montowany przekaznik? jak tak to czy ma ktos schemat jak go podlaczyc? bo juz drugi przekaznik mi sie tam spalil:/
..::MaTiM40::..
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#12  Postprzez lukezz » 7 cze 2010, o 19:40

nie chciałem zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj

otóż nie mam prądu przy pompce (poprowadziłem oddzielne 12v pracuje prawidłowo) bezpiecznik cały - brak napięcia pod nim, jak sprawdzić czy jest napięcie na przekażniku(czarny długi m20 83r)? Jak kolejno przewody z + na pompe idą? od stacyjki na przekażnik bezpiecznik i na pompe?

Cała sytuacja jest na tyle dziwna że palił mi elegancko a tu nagle nie może zapalić, miałem troche mało benzyny myślałem że przez to nie chce zapalić wlałem 20l i dalej nic sprawdzam napięcie a tu nic.

thanx z góry za pomoc

edit: przekażnik ok łączyłem pin 87 i 30, problem lezał w dodatkowym ukrytym wyłączniku pompy i przez przypadek jakimś cudem sie wyłączył hehe. Fajny bajer ;)
lukezz

Post numer:#13  Postprzez crimi » 8 cze 2010, o 14:52

lukezz napisał(a):edit: przekażnik ok łączyłem pin 87 i 30, problem lezał w dodatkowym ukrytym wyłączniku pompy i przez przypadek jakimś cudem sie wyłączył hehe. Fajny bajer ;)

To przynajmniej pochwal sie gdzie to sie znajduje ;)
crimi

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie