[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

montaz tweeterow nie w fabryczne miejsca

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

montaz tweeterow nie w fabryczne miejsca

Post numer:#1  Postprzez enenek » 19 gru 2007, o 22:49

Panowie, jezeli chce zamontowac tweetery w niefabryczne miejsca to co musze rozebrac?
chodzi mi o slupki albo konsolete tam gdzie sie slupki zaczynaja.
druga sprawa: gdzie upychacie zwrotnice do zestawow sredniotonowy + tweeter? kolo glosnika czy pod glowna konsola?
enenek

Post numer:#2  Postprzez Wiechu » 22 gru 2007, o 16:16

slupek ściąga sie bardzo latwo - u góry jest spinka- wystarczy mocniej podważyć i odskoczy, na dole slupek jets wsuwany - wysuwasz do góry i slupek wyjęty, a zwrotnice - po stronie kierowcy ja mam za osloną pod kolumną kierownicy, natomiast po stronie pasażera to za schowkiem pod dywanem.
Wiechu

Post numer:#3  Postprzez enenek » 29 gru 2007, o 18:30

udalo mi sie zalozyc tweeterki nawet be zdejmowania slupka w calosci - tylko zdejmujac go ze spinek i lekko odchylajac zeby zmiescil sie kabel. gra fajnie, wyglada mozliwie. dzieki za pomoc.
enenek

fajne miejsce

Post numer:#4  Postprzez wuns » 3 mar 2008, o 21:27

Ja osobiscie mam tweetery zamontowane w oslonkach od lusterek wstecznych:] bardzo fajny efekt polecam
wuns

Re: fajne miejsce

Post numer:#5  Postprzez Mikee85 » 3 mar 2008, o 22:40

wuns napisał(a):Ja osobiscie mam tweetery zamontowane w oslonkach od lusterek wstecznych:] bardzo fajny efekt polecam

też tak mam :) bardzo przyjemne nie ma co :lol:
Mikee85

Post numer:#6  Postprzez bmw320i_e30 » 4 mar 2008, o 10:15

ja ostatnio montowałem el szyby i nie miałem co zrobić z dziurami po korbkach więc poszły tam tweetery
bmw320i_e30

Post numer:#7  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 4 mar 2008, o 17:03

bmw320i_e30 napisał(a):ja ostatnio montowałem el szyby i nie miałem co zrobić z dziurami po korbkach więc poszły tam tweetery
A JAK TO ZAMONTOWAŁEŚ????? tzn do czego przykręciłeś, przykleiłeś??????
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#8  Postprzez hubabuba » 6 mar 2008, o 21:35

U siebie zwrotnice od wysoko-średnich z prawej strony dałem pod wycieraczkę i pod materiał pod nogami na samej górze pod schowkiem, a z lewej strony zwrotnica zawinięta w gąbkę i obklejona taśmą, żeby nie latała i stukała leży sobie ładnie tam gdzie elektryka czyli pod kierownicą a konkretniej tam nad plastikiem który mamy pod nogami na miejscu kierowcy.
Obrazek

e30 Coupe (316i) <--- było
e36 Sedan (320i) <--- było
e36 Sedan (325i) <--- było
e36 Coupe (320i) <--- było
e34 Touring (525i) <-- jest
e30 Wąska (318i) <---- będzie :D
hubabuba
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez bmw320i_e30 » 10 mar 2008, o 09:37

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):
bmw320i_e30 napisał(a):ja ostatnio montowałem el szyby i nie miałem co zrobić z dziurami po korbkach więc poszły tam tweetery
A JAK TO ZAMONTOWAŁEŚ????? tzn do czego przykręciłeś, przykleiłeś??????

od wewnątrz dałem blaszki tak żeby skręcić głośnik z blaszką na ścisk wszystko się trzyma i dziury po korbkach nie szpecą auta
bmw320i_e30

Post numer:#10  Postprzez OpTo » 1 maja 2008, o 18:02

Ja w swojej zamontowałem tweetery w osłonach od lusterek, moim zdaniem dobre miejsce i nie rzucają sie w oczy ;) zwrotnice upchnąłem obok schowka ;)

Obrazek
OpTo

Post numer:#11  Postprzez Wilkuu » 1 maja 2008, o 19:00

[quote="OpTo"]Ja w swojej zamontowałem tweetery w osłonach od lusterek, moim zdaniem dobre miejsce i nie rzucają sie w oczy ;) zwrotnice upchnąłem obok schowka ;) [quote="OpTo"]

wlasnie w oslonach lusterek byly montowane fabrycznie tweeterki , dla mnie to najlepsze miejsce na zamontowanie gł wysokotonowych z przodu
Wilkuu
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez kotmen » 28 sty 2009, o 13:24

sorry za odswiezenie. wklei ktos fotki jak tweetery w słupkach wyglądają? handmate oczywiscie ;)
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=25764
Do trzech razy moja czarna sztuka! Obadaj!!

Twój komputer źle działa? Sprawdź www.pokomp.pl - Stołeczne Pogotowie Komputerowe
kotmen
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez Krissek » 28 sty 2009, o 13:27

Kotmen - wejdź w galerię, poszukaj mojej trumny i zobaczysz
Krissek

Post numer:#14  Postprzez przemeq » 2 lut 2009, o 19:16

u mnie tweetery wyglądają tak:
Obrazek

tu fota z montażu:
Obrazek
teraz jakbym robił to bym zamontował je trochę wyżej, na samej górze tego trójkącika i pobawił się w nakierowanie w stronę kabiny

zwrotnice dałem na tunelu środkowym:
Obrazek
przemeq
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#15  Postprzez Krissek » 3 lut 2009, o 10:41

Przemeq - wygląda to estetycznie, nie powiem ale co z jakością? Według mnie tweety powinny być lekko pochylone ku kierowcy/pasażerowi tak jak jest to w ori - inaczej efekt jest nieco zubożony :(
PS. nie grzeją ci się zwrotnice zamontowane w tym miejscu?
Krissek

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS