[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

?lizg pod mis?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Post numer:#16  Postprzez Makaveli » 7 cze 2007, o 13:51

No jak mowi evil rysunki i jak mozna to zdjecia :D oslona to bardzo dobra rzecz :mrgreen:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#17  Postprzez Arczi » 7 cze 2007, o 18:41

Makaveli napisał(a):No jak mowi evil rysunki i jak mozna to zdjecia :D oslona to bardzo dobra rzecz :mrgreen:

która ci sie zreszta bardzooo przyda w niedlugim czasie :mrgreen:
Arczi

Post numer:#18  Postprzez Makaveli » 7 cze 2007, o 20:29

Dobra dobra cicho :dow: wiem ze ten MT1 jest nisko :oops: Ale twoje kombi niebedzie o wiele wyzej :mrgreen: wiec cicho bo z kuli :cha: INWALIDA :cry:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
Makaveli
Moderator

Post numer:#19  Postprzez SerekBMWE30 » 7 cze 2007, o 21:19

Jam mam coś takiego pod silnikiem:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

jak jesteście zainteresowani tą konstrukcją to mogę zrobić bardziej szczegółowe fotki na podośniku, jakiś rysunek techniczny z wymiarami, oczywiście, można tą osłonkę zmodernizować i ulepszyć, ja zrobiłem ją w kikadziesiąt minut ale jest praktyczna i w każdej chwili można ją zdemontować odkręcając tylko 4 śrubki
Ostatnio edytowano 7 cze 2007, o 22:29 przez SerekBMWE30, łącznie edytowano 1 raz
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#20  Postprzez Makaveli » 7 cze 2007, o 21:43

SerekBMWE30 to umiesc wszystko w dziale zlota raczka :mrgreen: Z dokladnym opisem i fotkami zawsze sie przyda :mrgreen: POZDRO od Inwalidy :eme: :mrgreen:
P.S. Zawsze na profile z gory mozna przychewtowac kawalek blachy i bedzie ladniej estetycznie :mrgreen: ALE NAJWAZNIEJSZE aby zdawalo egzamin :mrgreen:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
Makaveli
Moderator

Post numer:#21  Postprzez Prezes » 7 cze 2007, o 22:13

ja także mam osłonę.. z grubej blachy ryflowanej... ale...mądry polak po szkodzie :mad2: :mrgreen:
Prezes

Post numer:#22  Postprzez łazik » 7 cze 2007, o 22:42

idealnie pasuje trójkątny znak drogowy ten stary[gruby ok. 3mm] lekko się go docina i podpasowuje :cool2:
p.s. tylko nie ściągajcie zakazów u was przy drogach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
łazik

Post numer:#23  Postprzez wojtass » 8 cze 2007, o 09:00

W takim razie czekamy na fotki albo rysunek.
Sprawa cały czas na czasie kilka dni temu pospawałem miskę już nic nie cieknie teraz tylko ślizg potrzebny. Ostatnio kumpla ściągałem na holu 50km bo wpadł swoją e30 w wybranie w jezdni miedzy nowo nakładanymi warstwami asfaltu finał tego był taki że w silniku m40 dolną miskę i smok urwało a górna pękła olej w sekundę cały się wylał i auto trzeba było spychać na parking.
P.S wojtas jestes z bialego wpadnij na witosa 11 to pogadamy jak cos to masz moj tel.: 790296105

Ok niebawem się zgłoszę..
wojtass

Post numer:#24  Postprzez rasend23 » 12 cze 2007, o 23:57

ja też w swojej buni rozwaliłem mise i odrazu założyłem osłone> i teraz już nie raz przytarłem osłoną na glebie i misa jest nie ruszona choć osłona juz sie ładnie pogieła to zdaje egzamin w 100%! a kupiłem ją od kumpla za jedyne 50 zł!!!
rasend23

Post numer:#25  Postprzez Monika » 13 cze 2007, o 12:59

wczoraj pod makro przekonałam sie że mój Touring country cross tez potrzebuje osłony pod miskę (coś niemcom nie wyszło jej umieszczenie)
Monika

Post numer:#26  Postprzez Ostyn » 13 cze 2007, o 13:25

U mnie póki co raz micha zaliczyła bliskie spotkanie III-go stopnia z glebą.... na polnej drodze ściągnęło mnie w koleiny.... a tak po za tym (odpukać :mad2: ) nic więcej :)
Ostyn

Post numer:#27  Postprzez jackx-36 » 13 cze 2007, o 15:25

ja chociaz mam obnizony zawias z przodu chyba -40 to nie mam zadnej sołony i przypuszczam ze nie będe miał , jak bym cos rozwalił to na pierwszy ogień idzie dokładka MT II :mad2: paczka fajek wchodzi pionowo i nic wiecej :duh:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#28  Postprzez kubex » 13 cze 2007, o 16:05

JA JUZ CHYBA Z 3 RAZY SPAWAŁEM MISKE:/ MIALEM OSLONE TZN BYLA JAK KUPILEM BUNIE I BYŁA DO BANI ... WIEC WYWALILEM NAUCZYLEM SIE JEZDZIC I TERAZ NIE MAM PROBLEMÓW. NAWET ODBYLEM TRASE NA WYSOKOSC 700M N.P.M BYLEM NA RAJDZIE I MIEJSCOWKE MIALEM TAK WYSOKO :roll: WIEC JADE DO GORY/NIE WIEM JAKI DOKŁADNIE BYŁ KĄT PODJAZDU POPROSTU BYŁ DUŻY!!!/ POLOWA DROGI BYŁA OK ALE RESZTA.. JAK JĄ ZOBACZYŁEM TO :jawdrop: SZOK!!! ALE JAKOS DAŁEM RADE 1RAZ WAHACZEM ZAHACZYLEM I NA MOMENT BYLEM ZKLINOWANY ALE DOJECHAŁEM TROCHE MNIE TO NERWOW KOSZTOWALO MISKA NAWET NIETKNIĘTA . BYLO WARTO BO WIDOK Z GORY BYŁ PRZEDNI . kilka fotek dodaję
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 13 cze 2007, o 17:02 przez kubex, łącznie edytowano 1 raz
kubex

Post numer:#29  Postprzez abrover » 13 cze 2007, o 16:54

Najważniejsze to w sytuacji groźniej dla miski ograniczyć prędkość do kilku km/h. Trzeba patrzeć na jezdnię, wiedzieć że 12 cm nad ziemią jest micha i sprytnie omijać przeszkody. Na koleinach jechać po garbach itp. Generalnie da się pod niejedną górkę i w niejeden las wjechać z michą 12 cm nad ziemią ale nie będzie to lajtowa jazda.
abrover

Post numer:#30  Postprzez kubex » 13 cze 2007, o 16:59

taj kaj piszesz:) trzeba bacznie obserwowac jezdnie i uwazac na naszych zajeb...ch przejazdach kolejowych i tramwajowych
kubex

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mechanika & Części