[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pioneer czy Clarion do e30 :O ?? RADIO DO BEEMKI

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez bono20002 » 20 maja 2008, o 08:25

Ja mam pionnka, co prawda starszy model(jeszcze 4x45) jakiś DEH ale jakbyś zobaczył, czy w dzień czy w nocy, wygląda jak seria. czarny, pomarańczowe podświetlenie, ...zrobie fotkę dzis wieczorem, co prawda taki DEH za duzego wypasu nie ma ale..od czego są wzmacniacze?? filtry kondensatory itp??
taki pionner kosztuje 100-120 zł jest niestety bez mp3 ale gra przyzwoicie, zamiast płacić 400 za radio dasz te 120 zł, kupisz do tego wzmacniacz i bedzie grać jak należ, a i po czasie słuchania zwykłych audio dojdziesz do wniosku że mp3 to syf ityle, mam w służbówce mp3 i dobre nagłośnienie a w Bimmie na zwykłe CD i też dobre audio i lepiej wymiata.
Dźwiek jest po prostu nie do opisania.. z mp3 masz więcej szumów i zniekształceń na częstotliwościach, musiałbys nagrywać cały czas muzyke w czestotliwości powyzej 1000KBPS j HZ też wysoko...bo tak to tylko z takiego 128KBPS mp3 słychać wysokie i niskie tony a gdzie reszta??
pomyśl nad tym
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Nadwozie: Coupe
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20

Post numer:#17  Postprzez sylwek255 » 20 maja 2008, o 10:12

Ja mam JVC i nie mam checi zmieniac na inne.Dal mnie JVC jest :cool2:
sylwek255

Post numer:#18  Postprzez deeste » 20 maja 2008, o 11:49

bono20002 napisał(a):Ja mam pionnka, co prawda starszy model(jeszcze 4x45) jakiś DEH ale jakbyś zobaczył, czy w dzień czy w nocy, wygląda jak seria. czarny, pomarańczowe podświetlenie, ...zrobie fotkę dzis wieczorem, co prawda taki DEH za duzego wypasu nie ma ale..od czego są wzmacniacze?? filtry kondensatory itp??
taki pionner kosztuje 100-120 zł jest niestety bez mp3 ale gra przyzwoicie, zamiast płacić 400 za radio dasz te 120 zł, kupisz do tego wzmacniacz i bedzie grać jak należ, a i po czasie słuchania zwykłych audio dojdziesz do wniosku że mp3 to syf ityle, mam w służbówce mp3 i dobre nagłośnienie a w Bimmie na zwykłe CD i też dobre audio i lepiej wymiata.
Dźwiek jest po prostu nie do opisania.. z mp3 masz więcej szumów i zniekształceń na częstotliwościach, musiałbys nagrywać cały czas muzyke w czestotliwości powyzej 1000KBPS j HZ też wysoko...bo tak to tylko z takiego 128KBPS mp3 słychać wysokie i niskie tony a gdzie reszta??
pomyśl nad tym

No myślałem nad tym , mam kumpli ktorzy wlasnie mowia ze mp3 sie chowa w porównaniu do zwyklego audio cd... Warunek najwazniejszy to zeby sie dobrze komponowała z deską... sprzęcic i tak bedzie rozbudowany :D
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25

Post numer:#19  Postprzez tigre0070 » 20 maja 2008, o 13:22

deeste, ja mam DB178RMP - niestety niebieskie podświetlenie (jak kupowałem to nie myślałem o tym)

tak wyglądało w e34 :cry:

Obrazek
tigre0070

Post numer:#20  Postprzez pedzels » 20 maja 2008, o 15:44

Mówisz masz zdjecie w dzień
Obrazek
pedzels
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez szewczu » 20 maja 2008, o 19:09

alpine tez jest bardzo dobre zreszta sam mam alpinke
szewczu

Post numer:#22  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 20 maja 2008, o 21:03

Moim zdaniem liczą się 3 firmy spośród najtańszych radiootwarzaczy: Alpine, Pioneer, Clarion.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#23  Postprzez deeste » 20 maja 2008, o 21:19

dzieki za fotki :) nadal się zastanawiam... mam czas do wypłaty :P
deeste
Moderator

Post numer:#24  Postprzez bono20002 » 21 maja 2008, o 10:17

:mad2: widzisz obiecałem Ci fotkę ii...tak sie zajełem silnikiem że zapomniałem cyknąć...ale dzis postaram sie zrobić..nawet zaraz z robotty sie urywam (jade odebrac dowód bo mi po toronto policja zatrzymała :P ) to zajadę i zrobie fotkę :D:D i deste zrób tak jak pisałem..zainwestuj w CD-ki bo mp3 to syf...i nie usłyszysz prawdziwego dobrego brzmeinia z mp3
Obrazek
bono20002
Magister

Post numer:#25  Postprzez deeste » 21 maja 2008, o 14:22

no mam jeszcze czas :) a co do tego zabranego dowodu to za co ?? widzialem ze Ubotta zatrzymała policja przed samym wjazdem do toronto ale Ciebie nie widzialem tam :P ale :cen:.... zabierają dowody.... dobrze ze mnie nie zatrzymali.... bez kata jezdze... :P
deeste
Moderator

Post numer:#26  Postprzez bono20002 » 21 maja 2008, o 15:30

EE tam..za brak katownika Ci nie zabiorą...który by się kładł pod auto....
Mi zabrali w niedziele po Toronto...
za co?? aż wstyd się przyznac.... :oops: wypadło mi z głowy że w aucie robi sie coś takiego jak przeglad :twisted: :twisted: hehe (żart) no i po 3 miesiącach mi p. Policjant przypomniał, zabierając mi dowód. ale juz odebrałem :tan: hehe...
Co za pech :duh: i co za łeb :mad2: hehe..a tak serio to pojechałem sobie w marcu na przeglad, a ze instalka LPG power jeszcze siedzi w aucie mimo że juz nie latam na syfie to jednak jakis papier potrzebny na Instalacje..a ze nie miałem papierków to z przeglądu nici...ale upomniałem sie tu i ówdzie i papiery szybko sie znalazły..a że jestem zalatany ciągle jak kogut za kurą to i zapomniałem i tak sobie jezdziłem a ze dowód jak gdzies pie :cen: ne to tak se leży i do niego nie zaglądam to później wychodzą efekty...w dodatku mam jeszcze grugie auto na głowie a juz nie wspomne że co i raz "serwisuje" siostry auto a o swoim to pamiętam od świeta....jak trzeba zatankowac i sie gdzies przylansowac bo ostatnio to czasu jeżdzić nawet nie mam a co dopiero dopiescić :duh: co drugą sobotę mam troche czasu i tyle...no czasem w dzień powszedni jak wczesniej robote skonczę...

Rodzina i znajomi mówią że moje auto to jak "relikfia"" "Wyjeżdza w sobotę, wypucuje, umyje itd jedzie na przejazdzkę i do garażu...no jeszcze w niedziele wyjeżdząm...heheh... :bag:
Obrazek
bono20002
Magister

Post numer:#27  Postprzez zygi1066 » 21 maja 2008, o 19:04

Ja miałem i CLARIONA I ALPINE na tych samych głośnikach, i stwierdzam wszem i wobec, że nie ma porównania! ALPINA mnie zawiodła trochę :/ brakuje dynamiki
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#28  Postprzez miki » 22 maja 2008, o 12:44

ja mam kenwooda stary model i pomalu i z nim nadejdzie czas rozstania bo leser juz nie wyrabia
sam wlasnie mysle o tym clarionie lub alpince z pomaranczowym podswietleniem
miki

Post numer:#29  Postprzez deeste » 22 maja 2008, o 19:15

bono20002 napisał(a):
Rodzina i znajomi mówią że moje auto to jak "relikfia"" "Wyjeżdza w sobotę, wypucuje, umyje itd jedzie na przejazdzkę i do garażu...no jeszcze w niedziele wyjeżdząm...heheh... :bag:

nie tylko ty tak masz :p w weekendy takie dopieszczanie i przejazdzki fajna sprawa :cool2:
deeste
Moderator

Post numer:#30  Postprzez malinosia » 22 maja 2008, o 22:56

deeste napisał(a):no eleganckie radio :) moze tez na takie sie skusze... wazne zeby pasowało do deski , nie chce mieć kosmosu w środku auta ;p

jak nie chcesz kosmosu,to polecam CLARION DB 268 RMP,bez kolorowych migajacych swiatelek itp,a gra swietnie.Klasyczny ksztalt,super pasuje do auta.A moze widziales,bo to moje autko ogladales na Jet-cie w Toruniu(czernidlo od T :lol: omka!)
malinosia
malinosia
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS