[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Obrotek i ekonomizer nie działają

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Obrotek i ekonomizer nie działają

Post numer:#1  Postprzez arkadio666 » 10 cze 2007, o 18:22

Wiem, że już były tematy ale u mnie problem jest taki, że deska jest na 100% dobra bo przekładana do innego auta i działa. U mnie nie działa obrotek i ekonomizer. Bezpieczniki są ok. Auto to E30 320i, silnik zmieniony na ete 2.7. Skąd pobiera informacje o obrotach? Z cewki? Czy jeszcze gdzieś?
arkadio666

Post numer:#2  Postprzez Arczi » 10 cze 2007, o 18:52

obroty biora sie tak jak napisałes z cewki ... pewnie gdzies jest kabel sztukowany lub przerwany wogole!
Arczi

Post numer:#3  Postprzez arkadio666 » 10 cze 2007, o 19:27

A nie ma żadnego czujnika przy skrzyni?
arkadio666

Post numer:#4  Postprzez matuka » 10 cze 2007, o 23:00

Witam!Mam to samo,najpirw predkosciomierz zaczoł wariowac az ktoregos dnia przestał działac.Licznik kilometrow tez umarł.I tak juz dobry rok jezdze bo nikt nie chce sie podjac naprawy.
matuka

Post numer:#5  Postprzez maaaad » 10 cze 2007, o 23:06

Miałem takie same objawy, gdy mi się baterie od zegarów wyczerpały. Pod zegarami masz dwie baterie wielkości praktycznie AA (czyli "duży" paluszek) wlutowane na płytce. Są to baterie litowe o napięciu 3 albo 3,6 V, ale ja do siebie wstawiłem dwie zwykłe baterie 1,2 V (albo akumulatorki, nie pamiętam już) i działa.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez PaWeLeK_E30 » 10 cze 2007, o 23:07

matuka, ogólnie prędkościomierz nie ma (prawie) nic do obrotomierza, bo sygnał idzie z czujnika w moście, w jakimś poście było to już opisane
PaWeLeK_E30

Post numer:#7  Postprzez arkadio666 » 11 cze 2007, o 00:00

Tak jak napisałem zegary dobre bo w innym aucie działają. Co innego mogło jeszcze pójść?
arkadio666

Post numer:#8  Postprzez gromozur » 18 cze 2007, o 23:21

JAKI MIAłES SILNIK NA JAKIM OSPRZECIE??A JAKI MASZ TERAZ TO WAZNE
gromozur

Post numer:#9  Postprzez master » 19 cze 2007, o 13:21

u mnie ekonomizer nie działa a obroty raz sie włączają raz nie, generalnie jak jest gorąco to nie chce im sie ruszać
gdzie sprawdzić wtyczki albo kable ?? rozkręciłem cały moduł deski, poruszałem kabelkami i nic
master

Post numer:#10  Postprzez arkadio666 » 19 cze 2007, o 14:28

W aucie kiedyś było 2.0, teraz jest 2.7. Podobno zmieniony cały silnik, skrzynia i dyfer. Po zmianie silnika obrotomierz jeszcze chodził, tak mówi były właściciel. Dopiero potem gdy auto długo stało coś się podziało. Zegary przełożyłem z innego e30 (tam chodziły bezbłędnie) i też nie chodzą. NIe wiem gdzie szukać tych prądów. Czy eta ma jeszcze gdzies czujnik oprócz tego że sprawdza z cewki?
arkadio666

Powrót do Elektryka & Oświetlenie