[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co można wyrzcić??

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Co można wyrzcić??

Post numer:#1  Postprzez choina » 28 maja 2008, o 20:42

Nie wiem czemu, ale nie znalazlem postu, na temat tego, co mozna wyrzucic z auta.

Chodzi mi dokladnie o to, ze przygotowuje auto do driftu, sciagnelem tapicerke, zerwalem juz prawie wszystkie maty wygluszajace....

Powiedzcie mi... co moge jeszcze wyrzucic... jakie kable sa zbedne...

cieszylbym sie gdyby ktos mi powiedzial takze, za co odpowiedzialne sa kable, ktore ida od deski rozdzielczej do tylu auta, oraz... za co odpowiedzialne sa przewody wychodzace z gumy od lewarka skrzyni biegow, czy moge sie tego wszystkiego jakos pozbyc??

Chce zeby byla sama blacha i to wszysko ladnie pomalowac, a tak to mi sie tu wszedzie jakies kable walaja :(

z gory dzieki

W sumie to moznaby zalozyc watek "WYBEBESZANIE AUTA"...

...chociaz z tego co sie wczytywalem, poza mna, to wszyscy chca zeby bylo jak najwiecej, a nie jak najmniej bajerow :roll:
choina

Post numer:#2  Postprzez Paul » 28 maja 2008, o 20:48

sprawdź poprostu gdzie idą te kable, zależy też jakie masz nadwozie, jeśli to touring to może być od tylnej wycieraczki, poza tym światła, światło w bagażniku.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez matisik » 28 maja 2008, o 21:06

kable idące do tyłu są moim zdaniem zbędne, chociaż jest tam też czujnik ile masz paliwka w baku. Utnij kable i zobacz czy wszystko chodzi, jak będzie chodziło to gites, jak nie to lutuj i tnij następny :) Tnij po kolei żeby nie zrobić zwarcia. Podsufitke zerwałeś? Jeżeli nie miałeś bogatej wersji e30 to za dużo stamtąd nie wyciągniesz :)
matisik

Post numer:#4  Postprzez skovronek » 28 maja 2008, o 21:10

to juz chyba zalezy w jakim stopniu chcesz wybebeszyc swoje auto :D i czy ono ma sie jeszcze nadawac do jazdy po drogach czy bedzie jezdzic na lawecie
skovronek

Post numer:#5  Postprzez tigre0070 » 28 maja 2008, o 21:31

kable nie ważą aż tyle.

Wywalasz dosłownie wszystko z auta - WSZYSTKO - z bagażnika tez , zostawiasz tylko deskę i 2 lekkie fotele
tigre0070

Post numer:#6  Postprzez choina » 28 maja 2008, o 22:36

Powiem tak... mi nie chodzi juz o redukcje masy, ale o wzgledy estetyczne;-P

podsufitke zostawilem, bo mam szyberdach (a to wazy naprawde malo)... mam kubly, szelki, dobra kiere, klatke na tyle... wszystko juz jest, ale teraz chce to wszystko pomalowac... (tzn. wnetrze, nie pasy :P )

... a tak serio, to chce, zeby bylo czysciutko, bez kabli, bo pod kable byly wkrecone w karoserie sruby, a to tak troszke nie do konca bezpieczne, jak z blachy wystaja sobie gwinty - chce je uciac, ale wtedy nie bedzie gdzie przymocowac tych nieszczesnych kabli... :duh:

myslicie, ze mozna tak sobie bezkarnie odlaczac kabel po kabelku, odpalac silnik i patrzec, co nie chodzi?

tak troszke sie boje odczepiac ten kabel przy srzyni... a nie widac, gdzie on potem idzie pod spodem... moze jak fotke wrzuce to mi ktos powie co to za kabel??

http://img137.imageshack.us/img137/7919/skrzyniaxq0.jpg

tych wygluszen juz nie ma, no i tej czesci tapicerki oblesnej;-P

czy orientuje sie ktos, od czego jest tn kabel ktory zaznaczylem??
Ostatnio edytowano 28 maja 2008, o 22:44 przez choina, łącznie edytowano 1 raz
choina

Post numer:#7  Postprzez moher » 28 maja 2008, o 22:42

z tego linku nic nie widze bo nie wyświetla mi ale stawiam na czujnik wstecznego
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Touring
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 540i
Nadwozie: Touring
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#8  Postprzez Vitek Słupsk » 28 maja 2008, o 22:55

wywal szyberdach wiesz ile to waży. cały z mechanizmami ok 25 kg. a te kable są od poziomu paliwa, od pompki paliwa, od świateł i światełka w bagażniku no i głośniki tył + antena radiowa. a nie myślałeś dać jakąś blachę ryflowaną?? mój znajomek Łysy co staruje w drifcie tak ma. ma te kable pospinane i ukryte pod blachą.
Vitek Słupsk

Post numer:#9  Postprzez orfeusz » 18 lis 2008, o 15:00

Te przewody są od czujnika świateł cofania i podświetlenia zapalniczki
orfeusz

Post numer:#10  Postprzez Krissek » 18 lis 2008, o 15:37

tigre0070 napisał(a):kable nie ważą aż tyle.

Wywalasz dosłownie wszystko z auta - WSZYSTKO - z bagażnika tez , zostawiasz tylko deskę i 2 lekkie fotele

Deskę??? Przecież to ciężkie jak cholera! Wywalić w pisdu - sam obrotomierz i tyle!
Szyber koniecznie aut - ciężki jak diabli. Zamiast szyb bocznych pleksa, maska zamiast ori (ok 20kg) plastikowa (6-7kg) z alledrogo. Kable aut jeśli auto ma być tylko do driftu - popatrz sobie na schemacie z biblii (sam naprawiam) który do czego jest i po sprawie. Zbiornik paliwa ori - won, zamiast niego plastikowy do bagażnika albo w miejsce tylnej kanapy. Podsufitka won - może sama w sobie nie jest ciężka ale kilka takich lekkich rzeczy i już się zbiera parę kg. Fotel raczej tylko jeden bym zostawił.
Tak na szybko to na tyle
Krissek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie