ankieta troszke bez sensu... kto wymienia przewody co 20kkm?? przeciez to bez sensu. Ten element sie wymienia, aż guma sparcieje i będzie miała przebicie, albo sie uszkodzi mechanicznie w inny sposob. Ja niedawno wymieniłem przewody, miałem oryginalne BMW, przejechały 254kkm i 15 lat
ja wymienie jak bedzie trzeba a najprawdopodobniej przed zima aby nie bylo niemislych niespodzianek a wydatek do m20 znaczny. obecne ktore sa sam nie wiem ile juz najechaly km w aucie, sam zrobilem prawie 30 tys km na nich a poprzedni wlasciciel... tego nie umiem powiedziec
tak wiec ankieta nie ma sensu...
wiekszosc i tak wymienia albo po zakupie albo jak musi
Post numer:#7przez santos666 » 16 cze 2008, o 10:00
w sam naprawiam jest napisane ze przewody sei mierzy omomierzem , jeżeli opór na przewodzie przekracza jakąś tam wartość graniczną to przewód jest do wywalenia
"...sprawdzić rezystancję między poszczególnymi stykami w kopułce rozdzielacza a odpowiednimi stykami nasadek świec zapłonwych. właściwa wartość wynosi 6 +/- 1.2 kilooma...."
i tak dalej itak dalej , klepać mi sie nie chce , strona 66
zasadniczo chce powiedzieć ze przewody WN też sie zużywają , i można to sprawdzić nie trzeba sie trzymać ściśle przebiegów....