[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie pali sie kontrolka

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

nie pali sie kontrolka

Post numer:#1  Postprzez bambus » 11 cze 2008, o 13:54

witam
JAk w temacie nie zapala mi sie kontrolka od grzania swiec i ta ziolana ze strzałeczka...kontrolka napstepna pomaranczowa sie zapala normalnie i auto odpala bez problemu...sprawdzilem zarówki są ok...co moze byc przyczyna?przypomne ze to 2,4 td...pozdraiwam :D
bambus

Post numer:#2  Postprzez bbdawiad » 11 cze 2008, o 15:17

Ja też tak miałem i myślałem że to żarówki, ale przy okazji gdy wyciągałem deske to pobawiłem się tymi wtyczkami tam z tyłu i zaczęło działać:D:D
bbdawiad

Post numer:#3  Postprzez bambus » 11 cze 2008, o 16:29

no ja tam grzebalem i nic...dzisaij ruszam do dani i juz nie mam czasu rozebrac zeggarów...mam nadzieje ze to nic powaznego bo jade moja bunia i wracam w sobote..

[ Dodano: 13-06-2008, 12:43 ]
wrócilem z Dani i mialem duże problemu z odpaeniem na zimnym....kontrolki nadal nie swieca...czasami jak wlącze swiatla to zamryga ta pomarańczowa..może to jakiś błąd w kompie albo świece do wymiany...pomocy :mad2:
bambus

Post numer:#4  Postprzez Ostyn » 16 cze 2008, o 08:02

Jeżeli dawno nie wymieniałeś świec to zrób to.
Powinno pomóc
Ostyn

Post numer:#5  Postprzez bambus » 16 cze 2008, o 09:15

juz problem rozwiazany...wymienilem bezpiecznik od swiec ktory znajduje sie na zbiorniczkiem do płynu spryskiwaczy :D
bambus

Post numer:#6  Postprzez peeeteeer » 16 cze 2008, o 10:40

bambus, możesz zrobić zdjęcie w którym to dokładnie jest miejscu??

Pozdro...
peeeteeer

Post numer:#7  Postprzez bambus » 16 cze 2008, o 11:36

za 20min bedzie
ide zrobic

[ Dodano: 16-06-2008, 12:41 ]
cos mi aparat szwankuje:((( latwo to znależć za zbiornikiem do spryskiwaczy jest mała czarna puszka...zdejmusze wieczko i jest tam bezpiecznik płaski przykręcony dwiema śrubkami..napewno dasz rade :cool2:
bambus

Post numer:#8  Postprzez peeeteeer » 16 cze 2008, o 19:57

No już znalazłem ;)
peeeteeer

Post numer:#9  Postprzez bambus » 24 cze 2008, o 18:49

niestety minęło dwa tygodnie i problem znow sie pojawił a bezpiecznik tym razem jest cały :cry:
bambus

Post numer:#10  Postprzez peeeteeer » 14 sie 2008, o 16:01

Halo halo :) Odświeżam temat...

Ten bezpiecznik na pewno jest od świec żarowych??
Bo u mnie z kolei kontrolka od grzania świec nie gaśnie!!
Chciałem wyłączyć grzanie i pojeździć trochę, żeby odpowietrzyć układ paliwowy...

Odkręciłem tą blaszkę, a kontrolka się świeci... Nie zapala się za to ta zielona ze strzałką...

To gdzie jest ten bezpiecznik od świec?? :>
peeeteeer

Post numer:#11  Postprzez bambus » 13 wrz 2008, o 18:19

Odświeżam
Po wymianie bezpiecznika wszystko bylo ok... ktoregoś dnia zielona lampa przestała świeciec...Sprawdzałem żarówke...czy to może być wina świec czy lepiej jechać na kompa????????????
bambus

Powrót do Elektryka & Oświetlenie