[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

mp3 transmiter - warto?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

mp3 transmiter - warto?

Post numer:#1  Postprzez Paul » 27 cze 2008, o 21:07

Chodzi mi o takie zabawki

http://allegro.pl/item384099611_f22_mp3 ... lizer.html

Chyba narazie to zastosuję jako środek zastępczy, żeby posłuchać muzyki jakiej chce, bo moja Bavaria CII nie lubi kasety do mp3 i ją wypluwa, a narazie nie bedzie nic w audo grzebane - bo chce zostawić oryginalną jednostkę a wszystko inne ukryć dlatego od razu nie wsadzę na przyklad Sony które lezy w garażu.

Pytanie: Czy ktoś miał do czynienia z tymi transmiterami, jaka jakość (wiem że do mp3 daleko ale ogólnie czy przerywa coś itp) ew. model z pilotem i wyświetlaczem bo docelowo pendrive by tam podszedł i łatwo by się obsługiwało.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez 1loco3hrs » 27 cze 2008, o 21:18

hmmm.... wiec tak przeskakiwac nie powinno i generalnie ten wynalazek dziala i jest latwy w obsludze ale osobiscie nie polecam :/ efekt porownywalny z kasprzakiem czyli tak jak ktos przes slaby nadajnik wysylal dzwiek a Ty to :cen: w wersji mono i bez bass'u :mad2: nie polecam bo sam jestem przeciwnikiem polsrodkow bo sam kilka razy na takowych sie przejechalem!! pozdrawiam!! 8)
1loco3hrs

Post numer:#3  Postprzez Paul » 27 cze 2008, o 22:09

niby na tym pisze ze ma bass i pełen zakres :>
Paul
Profesor

Post numer:#4  Postprzez deeste » 27 cze 2008, o 22:30

Ja mialem u Siebie podobny transmiter , dzialal bardzo dobrze i jakos muzyki byla jak z dobrze nastrojonego radia :) jak chcesz zachowac ori radio tak jak Ja to dobre rozwiazanie... tyle ze pochodzil mi 3 miechy i padł...
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25

Post numer:#5  Postprzez Paul » 27 cze 2008, o 22:39

no chcę zostawić Bavarię, raz że ori a dwa że nie chcę żeby mi przez dach wyjęli jakieś lepsze radio :|

docelowo miał by być ukryty wzmacniacz głośniki wymienione na takie same wielkości ale jakieś dobre i tylko 2 zmieniane źródła sygnału - bavaria/mp3 podłączone gdzieś ukrytym gniazdkiem.

Ale do tego czasu jeszcze kilka wydatków więc chciałem zastosować jakiś półśrodek żeby mieć dobrą nutę bo jeżdżę głownie do pracy i na 20 min w samochodzie słuchania radia 15 min to reklamy :bag:

pytanie teraz jak będzie chodził ten z pilotem itp. nie ukrywam że podoba mi się takie rozwiązanie, bo mam klawiaturę wystukuje numer kawałka i leci, poza tym to niby rozpoznaje foldery itp.
Paul
Profesor

Post numer:#6  Postprzez deeste » 27 cze 2008, o 22:48

Transmiter działa na tej zasadzie ze ustawiasz w transmiterze fale na jakich ma nadawać i takie same w radiu , przelaczanie piosenek u mnie bylo dosyc szybkie ;d jaką masz Bavarie ? i jak chcesz do niej wzmacniacz podłączyc ? to mozliwe ? Ja u Siebie kombinuje tez na wszystkie sposoby zeby zostawić ori radio... ale po wielkich poszukiwaniach mam chęć kupić takie radio http://www.allegro.pl/item385395826_cla ... ancja.html pomalować tą gałke, siwe przyciski na czarno i byłoby idealnie :)
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#7  Postprzez matisik » 27 cze 2008, o 23:00

ogolnie fajne urządzenie, ale lepiej kupić droższcze (np. pentagram) i sie cieszyć dobrą jakością. Te tanie są okej o ile słuchasz cicho, zrobisz głosniej to masz trzeszczenie, słaby dzwiek i nie jest ciekawie
matisik

Post numer:#8  Postprzez Paul » 27 cze 2008, o 23:24

deeste, mam Bavarię CII beż żadnych wyjść (tak sądzę ale nie zaglądałem jeszcze) będę kombinował jakoś, może zwykły sygnał jak do głośnika da rade przejść przez wzmacniacz na cały system (nie wiem nie znam się na elektronice) albo będę jakoś próbował wgryźć się w radio od wewnątrz przy pomocy kogoś kto się na tym zna.

Clarion nie jest zły ale mi to bez różnicy w sumie, nie chodzi mi o wygląd ale o bezpieczeństwo dachu, bo wyjmą mi radio za 200zł a potną dach za 2k...

Myślałem też nad bardziej złożoną opcją, tzn Bavaria leży w kieszeni nie podłączona, a inne radio podłączone jest w schowku, z tym że panel jest wyjęty i poprowadzony kablami do środka lusterka wstecznego gdzie jest wsadzone lustro weneckie tylko jednostka nie może mieć guzików na paneli - tzn może ale musi być pełne sterowanie z pilota.
Minusem tego jest to że trzeba wymienić lusterko na takie które pomieści panel wewnątrz, no i trochę grzebania jest.

matisik, zarzuć jakimś linkiem.

swoją drogą się zastanawiam czy od razu nie zacząć grzebać z tym lusterkiem. Sony leży i czeka na coś, a pilot do niego to niewielki koszt.
Paul
Profesor

Post numer:#9  Postprzez Kruczek » 28 cze 2008, o 09:45

nawet radio bavaria na cd np z e36 nie wchodzi w grę ?
ja bym zamontował wzmacniacz i do tego odrazu podłączył np mp4`kę ale centralnie do wzmacniacza nie przez radio.
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#10  Postprzez matisik » 28 cze 2008, o 12:17

http://allegro.pl/item389616834_pentagr ... 3_1gb.html
widziałem jakiś czas temu test podobnego urządzenia na tvn turbo w programie gadżet. Ładnie przesyłał, bez szumów. Do tego jeszcze nie musisz podłączać osobno odtwarzacza mp3, masz wszystko w jednym. Fajna sprawa

[ Dodano: 28-06-2008, 12:18 ]
Kruczek, mozna chyba podłączyć wzmacniacz do radia bavaria z e30, tam były seryjnie czasami wzmacniacze, to co opisałeś mam u siebie w aucie:) Otwieram schowek i moge podłączyć mp3, tylko że mój wzmacniacz obsługuje tylko tylne głośniki, wiec muza z mp3 leci tylko na tyły.
matisik

Post numer:#11  Postprzez RESO » 28 cze 2008, o 13:24

Można podpiąć zmieniarkę pod odpowiednią częstotliwość fali radiowej, evil kiedyś o tym pisał.
RESO

Post numer:#12  Postprzez Paul » 29 cze 2008, o 12:30

Radio na CD to już nie ori poza tym te z e36 nie miały zdejmowanych paneli więc będą jeszcze ciekawsze dla złodziei, szczególnie że oni wiedzą ile jakie radio jest warte.

matisik, pentagram ok ale ja szukam czegoś tańszego jako pół środek, bo za 150zł to już wolę szukać wzmacniacza i grzebać :)

Zmieniarka tę by była nie najgorsza ale jej koszt to więcej niż wzmacniacz pewnie.
Paul
Profesor

Post numer:#13  Postprzez siódmy » 4 lis 2008, o 14:02

transmiter nie warto odsprzedam nowy za 10 zł.
siódmy

Post numer:#14  Postprzez evil » 4 lis 2008, o 14:17

transmiter - rzygowina!!! :twisted:

lepiej wyciągnąć kabel z radia do podpięcia odtwarzacza mp4 czy czegos w tym stylu, niż bawić się w transmiter.
evil

Post numer:#15  Postprzez mleszko » 4 lis 2008, o 14:53

bardzo słaba jakoś. Nie warto. chyba ze jakiś droższy, lepszy >100zł Ale nie testowałem takiego.
mleszko
Inżynier

Silnik: m20b20
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 545i
Silnik: N62B44

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS