[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z paleniem

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

problem z paleniem

Post numer:#1  Postprzez szatanek_18 » 4 lip 2008, o 15:35

witam nie znalazłem nic na ten temat, chyba że źle sziukałem, ale problem jest taki. Ostatnio zabrakło mi benzyny i spaliła się pompa paliwa. Pompę wymieniłem, nalałem paliwa i tu problem bo nie chce odpalić. Co to może być? Jestem otwarty na propozycje.
szatanek_18

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 4 lip 2008, o 15:57

być może zaciągneła syfu z przewody .. a może razem z pompką spalił sie bezpicznik .. słyszysz ją jak przekrecasz stacyjke ??
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez szatanek_18 » 4 lip 2008, o 16:25

pompkę słychać, filtr wymieniłem, bezpieczniki też wszystkie ok, to co mi pzryszlo do głowy już sprawdziłem, dzięki za pomoc ale to nie to czekam na inne propozycje
szatanek_18

Post numer:#4  Postprzez matisik » 4 lip 2008, o 17:56

a z LPG odpala?
matisik

Post numer:#5  Postprzez szatanek_18 » 4 lip 2008, o 18:42

mam automatyczną instalacje i nie odopalę na LPG, więc nie wiem
szatanek_18

Post numer:#6  Postprzez luk869 » 4 lip 2008, o 19:25

Niedawno miałem taki sam problem po wymianie pompki. Po pierwsze skąd masz tą pompkę? Ja nieświadomy zbytnio kupiłem z allegro. To jest syf. :police: Wyje niemiłosiernie a silnik nie pali. Ostatnio odłączyłem ją bo wkur... mnie już :mad2: i muszę ją odesłać, bo gwarancja jest.

Ja znalazłem sposób jak odpalić na samym gazie, mimo automatycznej instalacji. U mnie przytrzymuje się ten jedyny guzik i równocześnie przekręca stacyjkę. Pokombinuj tak. U mnie na gazie ciężej pali, potrafi zgasnąć po zapaleniu dopóki nie przegazuję deikatnie ale na razie jeżdżę.
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez szatanek_18 » 4 lip 2008, o 19:30

pompe mam nówke ze sklepu oryginał bosch, kolega mechanik mówił mi że mogły się wtryski zapiec, czy to prawda
szatanek_18

Post numer:#8  Postprzez luk869 » 4 lip 2008, o 19:31

spróbuj z tym odpaleniem na gazie
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez szatanek_18 » 4 lip 2008, o 19:39

na gazie pali ale ciężko, ale co się stało że nie pali na benzynie? pomocy
szatanek_18

Post numer:#10  Postprzez luk869 » 6 lip 2008, o 21:44

Jak dojdziesz co było to napisz.
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez peeeteeer » 7 lip 2008, o 00:44

Być może zapowietrzył się układ paliwowy...
Miałem tak u siebie w dieslu...
Zamiast paliwa w rurce było powietrze... Dostało się do pompy wtryskowej i du*a :( Mogłem kręcić i kręcić...

Nalałem paliwa bezpośrednio do filtra, zalałem przewody i odpaliła... Filtr, jak i cały układ się odpowietrzyły samoczynnie i działa :)
peeeteeer

Post numer:#12  Postprzez szatanek_18 » 7 lip 2008, o 07:05

paliwo jest w filtrze, w pzrewodach też jest, wtryski wymieniłem w sobote( zatarte), dziś wymieniam świece i przewody( planowałem to od pół roku) i zobaczymy dzisiaj dzięki za porady jak będę coś wiedział to się pochwale

[ Dodano: 07-07-2008, 19:51 ]
Mam kolejną teorię spiskową, czy to może być wina niskiego poziomu oleju w silniku. Czy to może być to?
szatanek_18

Post numer:#13  Postprzez Adrian » 8 lip 2008, o 20:09

Mam kolejną teorię spiskową, czy to może być wina niskiego poziomu oleju w silniku. Czy to może być to?

Jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkałem. Jest to wręcz niemożliwe w Twoim przypadku jeśli na LPG jako tako zapala.
Podłącz pompę na krótko i próbuj odpalić. Może przekaźnik pompy stroi takie dziwne fochy.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#14  Postprzez szatanek_18 » 9 lip 2008, o 12:30

Usterka usunięta :mrgreen: .Przyczyną był pęknięty wężyk prowadzący od przewodu dolotowego do samego dolotu. :duh: nie zauważyłem tego, ale to było tylko to. Wszystkim dzięki za porady. :mad2: poprostu przeoczenie :oops: i nie mam nic więcej do powiedzenia. Pozdrawiam.
szatanek_18

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie