[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

znikly kierunki

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

znikly kierunki

Post numer:#1  Postprzez turek63 » 18 gru 2007, o 17:41

mam pytanie maianowicie padly mi dzisiaj kierunki i wogule nic nei dziala nie ma takrze awaryjnych, podejrzewam ze to jakis przekaźniek/przerywacz pytanie jak sprawdzic czy jest sprawny i gdzie go szukac ??? pozdrawiam i zgory dzieki za odpowiedzi
turek63
Uczeń

Moje BMW: 325
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30

Post numer:#2  Postprzez DavMc » 18 gru 2007, o 18:44

nie wiem stary, ale jak to przekaźnik to tu masz coś do sprzedania:

http://moto.allegro.pl/item283690604_bm ... kazow.html

powodzenia
DavMc
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez jackx-36 » 18 gru 2007, o 19:36

przekażnik/przeryywacz od kierunków znajduje sie w obudowie kolumny kierowniczej zaraz obok dżwigni od kierunków .
1. zdjąć kierwonice
2. dwa wkręty ( będzie je widac ja sie zdejmie kierownice )
3. dwa wkręty pod spodem obudowy w zagłebieniach
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez kubex » 18 gru 2007, o 19:47

PODLACZAM SIE POD TEMAT MI SZWANKUJA ZAROWKI OD WSTECZNEGO RAZ SA RAZ ICH NIE MA NIE WIEM DLACZEGO. I JESZCZE JEDNO W OGOLE NIE MAM TYLNICH PRZECIWMGIELNYCH CZY DO TYCH SWIATEL SA OSOBNE ZAROWKI??????
kubex

Post numer:#5  Postprzez kaktus » 18 gru 2007, o 20:02

kubex napisał(a):PODLACZAM SIE POD TEMAT MI SZWANKUJA ZAROWKI OD WSTECZNEGO RAZ SA RAZ ICH NIE MA NIE WIEM DLACZEGO. I JESZCZE JEDNO W OGOLE NIE MAM TYLNICH PRZECIWMGIELNYCH CZY DO TYCH SWIATEL SA OSOBNE ZAROWKI??????
ze wsecznym to bedzie raczej czujnik
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27

Post numer:#6  Postprzez kubex » 18 gru 2007, o 22:12

sprawdze ale jak wrocilem do domu to juz dzialaly a jak to jest z przeciwmgielnymi?
kubex

Post numer:#7  Postprzez Adrian » 19 gru 2007, o 11:06

kubex napisał(a):W OGOLE NIE MAM TYLNICH PRZECIWMGIELNYCH CZY DO TYCH SWIATEL SA OSOBNE ZAROWKI??????

Tak są osobne
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20
Silnik: MxxBxx

Post numer:#8  Postprzez santos666 » 17 kwi 2008, o 11:11

w związku z tym ze po włamniu nie mam dkładki pod kolana to kostke mam na wierzchu i jak mi znikają kierunki i awaryjne ( czasami nie przerywają tylko jak pozycja swiecą ) to poruszam tą kostką (duża biała ) i załapuje , jeszcze na amen nie padło to nie rozkminiałem..

pozdrooo :kie:
-----DZIDADWIEŚCIE-----

8
santos666
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez wojtastar » 22 kwi 2008, o 13:10

witam , ja mam dokładnie to samo ale oprócz kierunków przestają działać wycieraczki i obrotomierz ???? możliwe że coś nie łączy bo jak odchyliłem tą osłonę pod deską rozdzielczą i ruszyłem delikatnie kablami to wszystko wróciło do normy . kiedyś rozebrałem to wszystko ale niestety nic nie wskórałem bo oczywiście jak ruszałem tym wszystkim to działało
wojtastar

Post numer:#10  Postprzez Waldekk111 » 4 cze 2008, o 14:02

kolego z kierunkami często robi sie tak jak w przerywaczu obrasza sie przekaznik el-mag rozbiez i bedziesz mial napewno zimny lut a najszybciej sprawdzsz to tak ze wlacz kierunek( nie awaryjne) i poprostu ręką zewzyj styki na przekazniku (w przerywaczu) 12v cie nie zabije:-) kierunki powinny sie zapalic jesli tak jest to masz uszkodzony przerywacz a nie instalacje jesli nie pala sie to wina znajdije sie w instalacji masz 2 mozliwosci wtedy . 1 mozliwosc to bezpiecznik lub wsówka bezpiecznika czyli ogulnie mowiac sprzynka bezpiecznikow a druga to przelącznik l-p w kierunkach przy kierownicy najlepiej to sprawdzisz wpinajac sie 21Watową zarówką w przewod idący do przerywacze masz 3 przewody 1 glowny i 2 pozostale idace do lewego i drugi do prawego kirunku w ten glowny sie wepnij zarowką jesli zacznie migac to masz przelacznik l-p przy kierownicy walniety ja osobiscie obstawiam przerywacz Pozdro
Waldekk111

Post numer:#11  Postprzez E30_ALPINA_C2 » 5 cze 2008, o 19:31

za brak kierunkowskazów odpowiada czesto uszkodzony włącznik świateł awaryjnych, to przez ten włącznik idzie sygnał do kierunków, pomimo ze go wcale nie uzywasz.
E30_ALPINA_C2

Post numer:#12  Postprzez czort e34 » 25 cze 2008, o 23:37

nie chce zakladac nowego tematu a sprawa nurtuje mnie juz za dlugo. nie odbijaja mi kierunki... co z tym zrobic???? co wymienic??? sorry za ot
czort e34

Post numer:#13  Postprzez Adrian » 26 cze 2008, o 19:37

bnd07 napisał(a):nie chce zakladac nowego tematu a sprawa nurtuje mnie juz za dlugo. nie odbijaja mi kierunki... co z tym zrobic???? co wymienic??? sorry za ot

Jaką masz kierownicę, seria czy coś "tuningowanego".
Jeśli seria to może masz jakimś cudem wyłamany cypelek, który odpowiada za odbijanie kierunków. Jeśli coś "tuningowego" to może w nabie nie ma tego cypelka lub jest ale nie "dosięga" czy coś w tym stylu.
Najlepiej ściągnąć kierownice i zobaczyć co tam jest grane.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20
Silnik: MxxBxx

Post numer:#14  Postprzez czort e34 » 27 cze 2008, o 00:12

dzieki Adrian!!!!
czort e34

znikly kierunki

Post numer:#15  Postprzez woytas_E30 » 10 lip 2008, o 13:05

E30_ALPINA_C2 napisał(a):za brak kierunkowskazów odpowiada czesto uszkodzony włącznik świateł awaryjnych, to przez ten włącznik idzie sygnał do kierunków, pomimo ze go wcale nie uzywasz.

zgadza sie, za brak badz zanik kierunkow i awaryjnych lampek odpowiada awaria w samym przelaczniku do awaryjnych, mialem tak w E21, pewnego dnia zniknely kierunki, i tez nie kojazylem kompletnie dlaczego..., wymiana wlacznika awaryjnych pomogla.
pozdrowki,
Ludzie skurwiałe nie maja na nas czarów.. o nie...
Życie skarci lamusów no i złamie obiboków
Działaj, póki waha się tu jeszcze ta szala...
woytas_E30
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Elektryka & Oświetlenie