Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
tigre0070 napisał(a):trzeba demontować belkę - opinia osoby która się na tym zna to prawie cały dzień roboty...

Stammek napisał(a):tigre0070 napisał(a):trzeba demontować belkę - opinia osoby która się na tym zna to prawie cały dzień roboty...
Dokladnie,trzeba wywalić belkę i jest to na prawde cały dzien roboty.

kmx-ind napisał(a):dobrze jest zrobic sobie sciagacz wtedy mozna nawet probowac bez wyciagania spod auta belki
Vitek Słupsk napisał(a):Stammek napisał(a):tigre0070 napisał(a):trzeba demontować belkę - opinia osoby która się na tym zna to prawie cały dzień roboty...
Dokladnie,trzeba wywalić belkę i jest to na prawde cały dzien roboty.
i tu też popieram przedmówców. roboty jest dużo i dość ciężko, ale spokojnie można dać radę. Ja robiłem to z kolegą we dwójkę zawsze łatwiej. wyciągałem z prawym wahaczem. gumy najlepiej jest wypalić, a nowe wprasować.
luzi napisał(a):wypalić ale czym chyba jakimś palnikiem?
gdzie podłożyć cegły czy pustaki pod auto jeżeli nie mam kanału i żeby nic w aucie sie nie uszkodziło?
Spokojnie mozna wymienić tuleje bez ściągania belki, jest na to patent. Ja wymieniałem belke na "nową" i wymieniłem tuleje na prasie, a potem wrzuciłem razem z wahaczmi i dyfrem. Nie jest to takie trudne, największe jaja są jeśli okazuje się że metalowa częśc tulei odkleja się i zostaje na srubie, wtedy gumówka, młotek i jazda.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość