[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

montaż panela

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

montaż panela

Post numer:#1  Postprzez ReD » 19 lip 2008, o 16:13

Witam,
Mam pytanie czy w każdej e30 mozna założyć check panel i co dokładnie jest potrzebne do tego ?
ReD

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 19 lip 2008, o 17:24

check panel mozna załozyc do kadej e30 co go niema.. założyć go żeby tylko sobie był niema problemu, potrzebujesz blendy, panela i srubek do jego przykrecenia pod tapicerke, musisz zobaczyc jak to jest rozwiazane w e30 w wersji z check .. blende przykreca sie po otwarciu szyberdachu pod jego obudowe i mocuje przy słupkach spinkami

Problem ogromny pojawia sie kiedy chcesz zrobic zeby check działał i pokazywał awarie .. trzeba by wyciagnac wszystkie czujniki i wiązki z e30 z check .. a troszke tego jest, trzeba wy rozbobrowac cała e30 :jawdrop:

Temat z działajacym .. odpuscił bym .. znam tylko jedna osobe ktora to zrobiła .. :shock:
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez kresek » 19 lip 2008, o 19:14

z montazem j/w. ja osobiscie zalozylem i dzialal przy przerubce z 316 na 325 caly dzien roboty trzeba przewalic cala instalacje wraz z puszka od swiatel zbiornikem spryskiwaczy zbiornikiem wody i miska musi miec czjnik ktore tylko m20 maja ten zaszczyt miec.widzialem ktos zalozyl na ktoryms forum do m40 lub is'a ale zakladal czujnik z przerobkami od bodajze ix.
kresek

Post numer:#4  Postprzez jasio_zawodnik » 18 sty 2009, o 11:49

Panowie sytuacja moja wygląda mniej wiecej tak:
http://www.forum.bmw-3city.pl/viewtopic ... 2&start=90
z Checkiem mnie tu kapkę przestraszyliście.... bo choipka bez Check kontrola nie wyjadę z garażu, a chciał bym cholipka podłączyć check pod wiązkę w drugim aucie... ( jest w lepszym stanie ) co znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami ze pod checka trzeba ją zmieniać, nie da rady dołożyć poprostu dodatkowych kabli.... ??
jasio_zawodnik

Post numer:#5  Postprzez Strzelba » 18 sty 2009, o 12:21

jasio_zawodnik napisał(a):nie da rady dołożyć poprostu dodatkowych kabli.... ??
nie bo na tej płytce jest wlutowany jakiś tam układ co tym steruje
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#6  Postprzez jasio_zawodnik » 18 sty 2009, o 13:10

to już się pewno nie orientujecie jak jest z przemontowaniem/przelutowaniem tej płytki ?? bo cholipka zależy mi bardzo ale to bardzo na checku.... nie chciał bym przekładać całej wiązki ze względu na zły stan tej z m20 w sensie poprzecierane kable, kapkę podgniłe i inne takie... a cholipka z m40 mam wiązkę stan że mucha nie siada... (żarówki sie nie przepalają i takie tam.... )
jasio_zawodnik

Powrót do Elektryka & Oświetlenie