[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z zapłonem

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem z zapłonem

Post numer:#1  Postprzez Getas » 22 lip 2008, o 14:42

Witam. Zarejestrowałem się na forum głównie po to aby uzyskać pomoc odnośnie poniższego problemu:
Mam BMW E30 od jakiegoś tygodnia i wczoraj podczas jazdy coś strzeliło i samochód niechce odpalić. Po dość ogólnych oględzinach zobaczyłem, że palec rozdzielacza jest uszkodzony. Wymieniłem go i kopułkę na nową (kable są podłączone w dobrej kolejności).
Samochód odpala na jakąś sekundę/ dwie i gaśnie.
Wiecie może co jest przyczyną problemu?
Liczę na jakieś sugestie i rady :)
Getas

Post numer:#2  Postprzez abrover » 22 lip 2008, o 15:24

Wymień świece i kable WN i wyreguluj instalację. Sprawdź czy nic się nie rozszczelniło pomiędzy mieszalnikiem (przepływomierzem) a przepustnicą.
abrover

Post numer:#3  Postprzez Krisss » 22 lip 2008, o 22:58

a jaki charakter miał ten strzał?? W jaki sposob był uszkodzony palec? zmieliło go? pękł? czy jak? JEsli było to takie "bum" jak petarda i auto zgasło to w 99% spada guma od dolotu i/lub wygina sie klapka przeplywomierza i zacina w jednej pozycji. A jesli Ty mialem bum i zepsuł sie palec i kopułka to ojj :/ nie chce odpalić zarowno na gazie jak i benzynie?? i narazie wyluzuj z wymianą kabli i swiec - swiece ani kable nie robią bum i nagle nie gaszą samochodu.
Krisss

Post numer:#4  Postprzez Getas » 22 lip 2008, o 23:06

No ten strzał był podobny do petardy. Oddałem samochód do mechanika, a on stwierdził, że uszkodzona jest jakaś część (nie pamiętam dokładnie co to jest) w aparacie zapłonowym...
Getas

Post numer:#5  Postprzez Krisss » 22 lip 2008, o 23:12

no to raczej gaz Ci nie strzelił tylko to jakas mechaniczna usterka. Jak do mechaniora dałeś to Ci zrobi, ładnie zaplacisz i dalej bedziesz szczesliwie jezdzil :)
Krisss

Post numer:#6  Postprzez Getas » 22 lip 2008, o 23:17

Krisss napisał(a):no to raczej gaz Ci nie strzelił tylko to jakas mechaniczna usterka. Jak do mechaniora dałeś to Ci zrobi, ładnie zaplacisz i dalej bedziesz szczesliwie jezdzil :)

oby tak było. znającmój pech to zapłacę duużo albo mechanik nie naprawi go ;/
pozdrawiam wszystkich ;]
Getas

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie