[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pomocy które wybrac?????

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Pomocy które wybrac?????

Post numer:#1  Postprzez alchemik1984 » 27 lip 2008, o 15:09

Cześć wam mam do was takie pilne pytanie które oponki doradzilibyście wziąść do e30 kombi w automacie z silniczkiem M20B20 na zime zastanawiam się nad dwiema opcjami linki poniżej prosze o wasze opinie bo troszke boje sie zimy i mam nadzieje ze dobrze doradzicie bo ja jestem nowym użytkowiniekiem E30 ps i jestem bardzo zadwolony :) pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

linki :
1. http://moto.allegro.pl/item402274357_18 ... 65_14.html

2. http://moto.allegro.pl/item406964685_no ... cena_.html

chyba ze coś innego tylko raczej nówki bo myśle o kilku sezonach :)
alchemik1984

Post numer:#2  Postprzez marcin77 » 27 lip 2008, o 15:33

Miałem kiedyś nówki klebery w golfie II i byłem z nich zadowolony, nie wiem jak goodyear, ale klebery mogę polecić. Ostatno jeżdziłem na continental-ach i cieszę się, że się zdarły.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez wojtasm5 » 27 lip 2008, o 16:46

Osobiście zawsze kupuję Dębice zimowe w odpowiednim rozmiarze. Kosztują około 145 zł/szt i są nowe i świeże. I nie zleżałe bo w zimówce to ważne. Wymyślone na polskie drogi przez polskich konstruktorów.
Bo facet musi mieć wał a nie jakieś przeguby!!!
wojtasm5
Student

Moje BMW: M3EVO
Nadwozie: Coupe
Silnik: s50b32
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez czort e34 » 27 lip 2008, o 18:41

osobiscie użytkowałem Dębice i naprawde polecam.
czort e34

Post numer:#5  Postprzez ZTJ » 27 lip 2008, o 20:04

Jeśli potrzebujesz tanich dobrych zimówek to ZDECYDOWANIE POLECAM Sava eskimo s3. W e30 mam Debice Frigo 2, u mamy w Fabii są natomiast te Savy. I naprawdę nie ma porównania.

Żeby nie być gołosłownym podaję linka do testu tanich zimówek (są tam też Dębice, niestety ocena: niepolecane, Sava- polecane) przeprowadzonego przez ADAC. Klikać na "Alle Reifen auf einen Blick: Tabelle". Ocena 1 to ocena najwyższa, 6 to najniższa.

TEST
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez sok » 27 lip 2008, o 20:38

Ja też polecam klebery, sprawdzone w kilku autach :cool2: I nie są jakieś strasznie drogie, będziesz zadowolony.
sok

Post numer:#7  Postprzez alchemik1984 » 27 lip 2008, o 20:43

tylko kurcze boje sie bo to automat i na zime trzebaaby dobrze sie lepil mi osobiscie wiekszosc odradza debice natomiast sporo mówi o goodyerach i kurcze mam spory dylemat
alchemik1984

Post numer:#8  Postprzez miki » 27 lip 2008, o 21:42

tak naprawde wazne jest by opony byly w miare nowe i jak to beda zimowki to napewno sobie poradza. mysle ze w zwyklej normalnej jezdzi nie da sie specjalnie odczuc roznicy pomiedzy marka opony. to moje zdanie
miki

Post numer:#9  Postprzez woytas_E30 » 31 lip 2008, o 00:16

Powiem z doswiadczenia niestety...., jezeli chodzi o zimowe laczki to tylko nowe, chocby niewiadomo jak kto zachwalal, ze idealne zajebiste itd, zalezy wszystko od tego jak kto jezdzil na tych wypas uzywkach, wystarczy ze przejezdzil ostatni luty i marzec gdzie nie bylo sniegu i temperatura takze byla w miare (mowie o warszawie), i jezeli taki sprzedawca np. nie zalowal gazu to z lamelek istotnych bardzo w zimowkach zostana jakies niedobitki to efekt murowany. Generalnie przestrzegam przed uzywkami, sam kupilem posiadajac jeszcze E21 pare lat temu, i na zakrecie nie dalo rady (uzywki zimowki debica Friko... :), ale nie wyszlo za friko, maglownica to tylko na starcie.., jezeli chodzi o mnie to polecam przede wszystkim szacunek do pedalu gazu w zimie i naturalnie nowe opony. ale to moje zdanie naturalnie,
pozdrowki,
Ludzie skurwiałe nie maja na nas czarów.. o nie...
Życie skarci lamusów no i złamie obiboków
Działaj, póki waha się tu jeszcze ta szala...
woytas_E30
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Felunek & Opony